Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tennis

Stjernas uventede sexavsløring

- Jeg synes ikke det er lett.

STJERNE: Andrea Petkovic har en lang og innholdsrik karriere som tennisspiller. Foto: NTB scanpix
STJERNE: Andrea Petkovic har en lang og innholdsrik karriere som tennisspiller. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tyske Andrea Petkovic (30) har vært ranket som den niende beste tennisspilleren i verden. For tida ligger hun på 103. plass på WTA-rankingen og er sånn sett ikke i det øverste sjiktet. Men muligens er hun blant de mest åpenhjertige.

I en spalte i den tyske tungvekteren Süddeutsche Zeitung forteller hun om tennislivets begrensninger. Idolet mener hun har måttet ofre mye for å være i verdenstoppen.

- Jeg kan ikke ta narkotika på grunn av antidopingreglene. Jeg kan ikke drikke alkohol, fordi det forsinker kroppens evne til å hente seg inn. Og selv om jeg ikke tvinges til å klare meg uten sex, synes jeg det er vanskelig å ha det eller så er jeg for beskjeden. Jeg synes ikke det er lett å få sex, skriver Petkovic.

Uten kjæreste

Mye reising, trening og kamper har gjort at hun ikke har hatt kjæreste på sju år.

- Tennis kan noen ganger være en utakknemlig idrett. Sesongen starter med Australian Open i januar og slutter i Singapore i midten av november. Det er en reise på nesten elleve måneder. Du drar fra land til land. Hver morgen våkner du opp i merkelige hotellsenger, forklarer Petkovic.

Et forhold med treneren eller fysioterapeuten er uaktuelt.

- Det er ingen løsning, røper hun. Derimot trøster hun seg med film, familie og venner.

50 millioner kroner

Andrea Petkovic har serbisk far og bosnisk mor. Hun kom til Tyskland da hun var seks måneder.

Hun var på topp i 2011 da hun kom til kvartfinalen i både Australian Open, French Open og US Open.

Året etter skadet hun seg. Hun har spilt inn cirka 50 millioner kroner i løpet av karrieren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling