Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sondre Nordstad Moen har vært coronafast i Kenya

Stjernas vanvittige reisevei

Sondre Nordstad Moen reiser fra Kenya for å få med seg Bislett Games på norsk jord. Reiseveien er krevende.

ENDELIG HJEM: Sondre Nordstad Moen kommer endelig hjem.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
ENDELIG HJEM: Sondre Nordstad Moen kommer endelig hjem. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

BISLETT STADION (Dagbladet): De norske friidrettsheltene stiller til det som for mange blir et etterlengtet idrettshøydepunkt 11. juni. Bislett Games har i coronakrisa fått navnet «Impossible Games».

En av deltakerne er Sondre Nordstad Moen (29), som skal prøve å ta norsk rekord på 20 000 meter og europeisk rekord på 25 000 meter.

Moen har norsk rekord på maraton, og hadde den europeiske rekorden i et snaut år før den ble slått av Mo Farah i 2018.

Men Moens reisevei hjem, er langt fra enkel. Moen tilbringer nemlig store deler av året i Kenya, og var også der da en hel verden satte ned reiserestriksjoner i månedsskiftet februar-mars.

Lang reisevei

Bislett Games-general Steinar Hoen opplyser på en pressekonferanse tirsdag at Moen allerede da hadde begynt på den lange reiseveien.

KJÆRLIGHET: Friidrettsutøver Amalie Iuel blir stilt spørsmål om sin nye kjæreste, Aksel Lund Svindal. Video: NTB/Scanpix. Vis mer

- Klokka 07.30 satte han seg i en taxi fra Eldoret (i Kenya, red.anm.) i retning Nairobi (landets hovedstad, red.anm.), en kjøretur på seks til sju timer. Her vil han bli målt for feber ved hver fylkesgrense, opplyser Hoen.

Onsdag fortsatte turen til Mombasa, rundt 500 kilometer fra Nairobi, en busstur som kan ta rundt ti timer.

- Planen er at han lander på Oslo Lufthavn fredag formiddag. Med det rekker han akkurat å gjøre unna karantenen før 11. juni, sier Hoen.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Sondre Nordstad Moen onsdag.

- Godt å få ham innom

Toppidrettssjef i Friidrettsforbundet, Erlend Slokvik, opplyser at det er ambassaden i Kenya som har hjulpet Moen med å finne en reise hjem.

Det er nederlandske myndigheter som har satt opp et fly mellom Mumbasa og Amsterdam, som Moen da vil være på.

- Etter en lang periode i Kenya er det fint å få ham en tur innom vårt apparat for en sjekk og kontroll av kroppen, sier Slokvik til Dagbladet.

Går alt som planlagt, er altså Moen hjemme fredag formiddag. Da bærer det rett i karantene, som er over innen Bislett Games 11. juni.

I Kenya lever løpesset et nærmest spartansk liv dominert av trening, spising og soving

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!