Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjerne disket: - Det er en stor overraskelse

Utstyret var ikke i orden.

TATT: Kamil Stoch fra Polen ble disket fra lagkonkurransen i hopp etter feil med hoppdressen. Foto:  EPA/UWE ZUCCHI
TATT: Kamil Stoch fra Polen ble disket fra lagkonkurransen i hopp etter feil med hoppdressen. Foto: EPA/UWE ZUCCHI Vis mer

(Dagbladet): For Polen og Kamil Stoch ble lagkonkurransen i Willingen en skandale. Hoppstjernen ble disket og Polen fikk aldri sjansen til å kjempe om pallplass.

Stjerna ble disket på grunn av feil med hoppdressen, melder NRK på direkten.

Overraskelse Det betød også at Polen ikke stilte til start - men først etter 1. omgangen ble ekspertene oppmerksomme på Stochs feil.

- Det er veldig overraskende. Dette er noe de må sjekke før rennene. Det skal være riktig mål på dressen, sier NRK-ekspert Johan Remen Evensen på direkten.

- Det tas stikkprøver på skilengde og alt mulig. Kamil Stoch må ha gjort noe feil, sier den tidligere hopperen.

God omgang For Norge ble det en god 1. omgang. Tom Hilde hadde 129,5 meter og var nest best i sin gruppe. Anders Jacobsen med 137 meter var best i gruppe to, og krympet den slovenske ledelsen til 4,3 poeng, melder NTB.

Norge endte derimot på tredjeplass.

Slovenia vant foran hjemmelaget Tyskland. Jurij Tepes, Nejc Dezman Jernej Damjan og Peter Prevc hoppet på det slovenske laget som var 26,2 poeng foran det tyske laget med Markus Eisenbichler, Marinus Kraus, Richard Freitag og Severin Freund.

Norge med Tom Hilde, Anders Jacobsen, Anders Fannemel og Rune Velta endte 41,4 poeng bak Slovenia.