Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjerne i eventyrnatta

Det er tid for nye eventyr i norsk herrehåndball, mener Esten O. Sæther.

Sousse (Dagbladet): Må en klassiker ha en lykkelig slutt for å bli husket som klassiker? Oppsals bragdkamper mot Gummersbach for flere tiår siden hadde ikke det. Fortsatt lyser den opplevelsen som det sterkeste felles minnet i norsk herrehåndball.

Eller rettere sagt; lyste.

Da Oppsal nesten veltet en tysk klubbgigant i Europa-cupen, var norsk idrett dårlig vant. Nå kjenner yngre nordmenn nesten ikke annet enn suksess. Likevel gir vi gårsdagens drama en sjanse til lang levetid.

Etter at Kristian Kjelling spilte uavgjort mot verdenstoppen Tyskland, er det i hvert fall ingen tvil om hvilken opplevelse som har mest sportslig verdi.

SELVSAGT ER det urettferdig å gi Kjelling alene æren for at Norge kan nå mellomrunden med tre av fire mulige poeng. Særlig på en kveld der kvaliteten og det sterke samholdet i hele landslagstroppen slet fram resultatet.

Uansett:

 Oslo-guttens andreomgang er en av de råeste prestasjonene som er gjort av en norsk idrettsutøver på en halvtime.

Det var en klassiker.

ÅTTE MÅL på tretti minutter mot Tyskland er en prestasjon i seg selv. Men scoringsrekka vokser ut av vanlige proposjoner når mål etter mål ble tryllet fram av Kjellings egne triks.

Om du synes han har spilt en tanke egoistisk før, var dette kvelden han nesten aldri ba om hjelp.

I stedet ga han mye:

 En serie lekre innspill til Frank Løke på streken, ble til mål eller straffer han fikset selv.

 Et par tyske kontringer som han hentet ned i basketball-høyde midt på banen, ble til nye muligheter han ikke orket å gå glipp av.

Til slutt ble Kristian værende på banen mens de to lagene gikk til time out. Det var der han hørte hjemme denne kvelden.

OK; du finner neppe Kristian til høsten i Håndballforbundets video over det perfekte lagspillet. Men i en eventyrnatt for norsk herrehåndball holder det til stjernerollen.

Der blir han hvor lenge som helst. Kjelling er profilen som viser hvor god denne nye håndballgenerasjonen er i ferd med å bli. I de hektiske sluttminuttene var ingen av våre rutinerte Bundesliga-spillere med i angrep engang.

Det er tid for nye eventyr i norsk herrehåndball.

NORGES NYE IDRETTSSTJERNE: Kristian Kjelling storspilte i går.