Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjerne i fritt fall

Basketballspilleren Kobe Bryant har en vakker kone, et uvanlig talent og en fantastisk karriere. Nå er en natt på hotell i Colorado i ferd med å forandre alt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til 30. juni ringte Kobe Bryant ned til resepsjonen i luksushotellet Lodge & Spa i Cordillera. Han var dratt dit for å foreta en operasjon i kneet og hadde blitt vist rundt av en 19 år gammel jente. Nå ønsket han å treffe henne igjen og ba henne komme oppom suiten hans. Ifølge ham samtykket hun til sex litt seinere.

Jenta kjørte den kvelden til foreldrene sine og sammen anmelder de Bryant for voldtekt til sheriffen i Eagle County neste morgen.

Politiet starter innsamlingen av beviser, mens Bryant drar hjem til California. Gjemt under et håndkle forsvinner han tidligere enn ventet fra hotellet.

- Dere kjenner meg

- Du er nødt til å komme og melde deg for politiet med en gang.

Pamela Mackey, basketstjernens advokat, er ikke i tvil om strategien: åpenhet og samarbeidsvilje fra første stund. Kobe Bryant kaster seg på flyet i følge med sin kone Vanessa. Hun blir hans viktigste støttespiller i mediekaoset som følger. Bryant betaler kausjonen på 175000 kroner raskt, og en av verdens største basketprofiler er siktet for voldtekt. I USA vil det si en klasse 3-trakassering. Med andre ord: blir Bryant funnet skyldig, skal han dømmes innen en ramme på fire år til livstid.

- Dere kjenner meg og dere vet jeg aldri ville gjort noe slikt, sier Lakers-spilleren til pressen.

Ballen har allerede begynt å rulle.

Yndlingen

Kobe Bryant er et basketvidunder. Som 5-åring bestemte han seg for hva han ville bli, og da han fylte 24 hadde han vunnet NBA-mesterskapet tre ganger. I dag er han multimillionær - i dollar.

Med en ballfølelse få andre er i nærheten av og akrobatiske dunker som varemerke, ble han raskt Lakers-fansens kjæledegge. I år satte Bryant rekord da han ble NBA-historiens yngste spiller som passerte 10000 poeng i karrieren - som 24-åring. I fjor ble han ranket som den mest verdifulle spiller i klodens største basketballiga.

Image

Philadelphia-gutten har vært en medieyndling siden han ble profesjonell som 17-åring.

Et italienske firma har avsluttet sine kontrakter med Kobe Bryant, Nike har satt en reklamekampanje på hold og hver bevegelse basketspilleren gjør voktes av PR-rådgivere.

Etter at FOX hadde sendt onsdagens rettshøringen direkte, kom Teen Choice Awards i opptak. I retten var det en seriøs og oppdresset Bryant som sto foran dommeren i småbyen Eagle. Til Teen Choice Awards kom han sammen med Vanessa, mottok prisen for årets mest populære mannlige idrettsutøver, viste V-tegnet og takket Gud.

- Takk for at dere ber for meg, ropte Bryant og ungdommen jublet.

Uansett utfall av rettssaken vil Kobe Bryant smile på postere også i framtida.

En 19 år gammel småbyjente, hvis navn og livshistorie ligger strødd på Internett, vil merkes for livet.

Vanessa Laine var selv 19 år da hun giftet seg med NBA-millionæren Kobe Bryant i 2001. Den gang gikk til og med Lakers-treneren ut og advarte om at det var i tidligste laget. Mor og far Bryant møtte ikke i bryllupet og uttrykte offentlig sin frustrasjon over sønnens valg.

To stormfulle år seinere er Vanessa sin ektemanns klippe i mediestormen.

- Jeg er et menneske - akkurat som dere. Jeg sørger og jeg gråter som alle andre. Nå står jeg foran dere flau og skamfull over å ha begått utroskap, sa Bryant til pressen tidligere i sommer.

NBA-stjernen gråt.

- Det er mye som står på spill, og det handler ikke om basketball. Dette handler om oss, om vår familie, sa Bryant i blitzregnet.

Og Vanessa satt der - ved sin manns side.

Fristelsens pris

Det stive ansiktet, synet av en idrettstjerne på lovens banehalvdel og den enorme medieinteressen har gjort det enkelt for amerikansk presse å assosiere. Det er ni år siden O.J. Simpson satt med en pistol mot hodet og ble jaget av politiet på motorveien i Los Angeles. Fotballspilleren var anklaget for drapet på sin kone, men skaffet seg USAs beste forsvarsadvokater.

- O.J.-saken lærte oss ikke noe annet enn hva dyre advokater kan gjøre, men er vi heldige kan kanskje tragedien Bryant befinner seg i lære landets unge sportsstjerner at ingen av dem er immune. Uansett hvor rik og hvor talentfull du er, kan fristelser ødelegge oss alle, sier sportsjournalist Roy S. Johnson i Sports Illustrated.

Nye tider

Skyldig eller ikke. 9. oktober begynner rettsaken. Allerede nå er man på fornavn med aktørene i rettsalen, det graves energisk i menneskeliv og rykter og sannhet er vanskelig å skille i sirkusmanesjen.

Der har Kobe Bryant allerede tilbragt store deler av sitt unge liv.

Nå er sikkerhetsnettet borte.

AUDIENS: President George W. Bush tar imot Bryant og en LA Lakers-trøye.
IKON: Kobe Bryant slik USA har blitt vant til å se ham. I triumf på banen.