Stjerneduell for Kim og Martina i Australia

Klare for kvarten.

Tennisstjernen Kim Clijsters har ennå ikke tapt et sett i årets Australian Open. Nå er hun klar for storkamp i kvartfinalen.

Der venter venninnen Martina Hingis som også tok seg videre fra fjerde runde mandag. De møttes også i fjorårets kvartfinale. Da vant Clijsters.

- Det er alltid en glede å spille mot henne (Hingis). Hun er en stor mester, sa Clijsters som er fjerdeseedet i turneringen.

Clijsters slo slovakiske Daniela Hantuchova 6-1, 7-5 mandag.

Mens Clijsters fikk det enkelt i åpningssettet og vant etter bare 27 minutter, kjempet Hantuchova godt imot i det avgjørende settet. Clijsters trengte fem matchballer for å sikre seieren.

Den belgiske jenta spiller karrierens siste Australian Open. 23-åringen legger opp etter sesongen.

Martina Hingis fikk kjørt seg i starten mot en av turneringens store overraskelser, Li Na. Kineseren åpnet med å vinne det første settet, men Hingis fikk snudd kampen og seiret til slutt 4-6, 6-3, 6-0.

- Hun åpnet forrykende, men jeg har aldri spilt mot henne før, så jeg visste at det ville bli en vanskelig kamp, sa Hingis.

I herreklassen tok tyske Tommy Haas seg videre til kvartfinale med 4-6, 6-3, 6-2, 6-3 mot David Nalbandian fra Argentina.

Amerikanske James Blake tapte tre strake sett og røk ut av turneringen med 5-7, 4-6, 6-7 (4-7) for chileneren Fernando Gonzales.

(NTB)

FAVORITTSEIER: Kim Clijsters virker suveren i Australian Open. I kvartfinalen møter hun gode, gamle Martina Hingis.
LIKE GOD SOM I GLANSDAGENE? Martina Hingis får svaret når hun møter Clijsters.