Stjerneduo ute med skader

Både Rafael Nadal og Roger Federer.

Verdens to beste tennisspillere, Rafael Nadal og Roger Federer, trakk seg fredag fra Mastersturneringen i Paris. Begge sliter med skader.

Federer meldt forfall med en ryggskade før hans kvartfinale mot James Blake kom i gang. Nadal prøvde å gjennomføre sin kvartfinale mot Nikolaj Davydenko, men måtte gi opp etter første sett.

Nadal var tydelig preget av skadene og tapte første sett 1-6. Skaden i kneet ble for ille.

- Jeg hadde noen smerter i kneet i går. Jeg kjente smerten veldig godt da jeg våknet i dag. Når jeg presser kneet, kjenner jeg en sterk smerte, sa spanieren.

Federer har slitt med ryggskaden i et par dager.

- Jeg har vært plaget med stiv rygg de siste dagene. Jeg våknet opp og merket at behandlingen fra i går kveld ikke hadde virket. For å være på den sikre siden, og fordi jeg ikke kunne ha spilt 100 prosent i kveld må jeg dessverre ta denne vanskelig avgjørelsen om ikke å spille, sier Federer.

Det er ennå ikke sikkert hvor alvorlig ryggskaden er. Den kan gjøre at sveitseren ikke klarer å forsvare tittelen sin i Masters Cup i Shanghai, tennisens sesongavsluttende storstevne.

- Jeg kan ikke ta sjanser med ryggen min. Forhåpentligvis blir jeg klar før turneringen i Shanghai, sier Federer.

SKADD: Både Rafael Nadal (bildet) og Roger Federer har trukket seg fra Mastersturneringen i Paris. Foto: ANDREW GOMBERT/AFP/SCANPIX
SKADD: Både Rafael Nadal (bildet) og Roger Federer har trukket seg fra Mastersturneringen i Paris. Foto: ANDREW GOMBERT/AFP/SCANPIX Vis mer

Nadal innrømmer at han er nervøs med tanke på Masters Cup.

- Så klart. Jeg håper jeg blir frisk, men jeg vet ikke, sa spanieren.

Bare de åtte høyest rangerte tennisspillerne i verden får delta i turneringen i Shanghai. Turneringen åpner 9. november. Federer har vunnet i Shanghai de siste to årene.

(NTB)

Stjerneduo ute med skader