VIL IKKE DRA: Japaneren Hideki Matsuyama, ranket som nummer 16 i verden, er den siste i rekken av mannlige golfstjerner som trekker seg fra OL-turneringen i golf. Foto:   Mike Lawrie/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
VIL IKKE DRA: Japaneren Hideki Matsuyama, ranket som nummer 16 i verden, er den siste i rekken av mannlige golfstjerner som trekker seg fra OL-turneringen i golf. Foto:   Mike Lawrie/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

Stjerneforfall: Nok en golfer sier nei til OL på grunn av zikaviruset

Japaneren Hideki Matsuyama.

Japaneren Hideki Matsuyama, ranket som nummer 16 i verden, er den siste i rekken av mannlige golfstjerner som trekker seg fra OL-turneringen i golf.

I likhet med flesteparten av sine kolleger legger Matsuyama skylden på zikaviruset.

- Jeg kan ikke være 100 prosent trygg på min egen eller teamets helse på grunn av zikaviruset, sier Matsuyama.

I Matsuyamas hjemland er golfsporten på vei oppover, og forventningene til 24-åringen har bygget seg opp.

- Selv om det er spennende at golf er tilbake på OL-programmet, og jeg innser at min suksess kunne bidratt til at golfsporten vokser i Japan, har jeg kommet fram til at jeg ikke kan utsette meg selv eller andre for risikoen, sier han.

Fra før er det kjent at stjerner som Jason Day, Rory McIlroy og Adam Scott står over turneringen. Golfekspert Per Haugsrud tror det kommer et skred av forfall inn mot Rio-OL i august.

- Når startlista blir offentlig, er mitt tips at kun 10 av de 50 beste på verdensrankingen kommer til å være der, har Haugsrud uttalt overfor NTB.

(NTB)