Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjerneforfall til Legangers vennskapskamp

Landslagstrener Marit Breivik vil få nei i bøtter og spann når hun skal samle landslaget til Cecilie Legangers vennskapskamp mot Bækkelaget dagen før nyttårsaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bortimot halvparten av jentene fra laget som mandag setter kursen for Italia og VM, får nei fra sine respektive klubber til å delta i kampen i Haukelandshallen i Bergen 30. desember.

Allerede samme dagen som Legangers forlik med Bækkelaget var klart - hvor denne vennskapskampen er en del av avtalen - stilte Larvik-ledelsen seg negativ til å slippe Kristine Duvholt Havnås og Mimi Kopperud Slevigen.

Har trøbbel sjøl

Nå følger Gjøvik og Vardal opp med å si nei til deltakelse fra Gro Hammerseng, og Byåsen vil nekte Elisabeth Hilmo og Vigdis Hårsaker å stille i Bergen dagen før nyttårsaften. I tillegg er Kjersti Grini opptatt med cupfinale med Ikast hjemme i Danmark.BSK bestrider at de to punktene er med i Legangers kontrakt, men var villige til å innfri bonus og øke lønna.I namsretten 12. oktober ble det fastslått at Leganger var bundet av kontrakten med Bækkelaget, men retten så ingen grunn til å nekte henne å spille for Tertnes.Den 12. november kom saken til forlik.

Med andre ord ser det ut til at den TV2-sendte kampen langt fra blir det stjernetreffet det er ment å være. Uten at noen av klubbene føler ansvar for det.

- Vi har hatt en diskusjon på det og mener det vil være feil av oss som klubb å være med på å generere penger for andre klubber så lenge vi har trøbbel sjøl, sier Gjøvik og Vardals leder Steffen Csirmaz til Dagbladet.

- Videre mener vi at belastningen på Gro er tøff nok som den er, slik at vi heller vil ha henne med på klubbtrening i Gjøvik og Vardal, sier Csirmaz.

Bare fire igjen?

Byåsen ønsker at Elisabeth Hilmo og Vigdis Hårsaker skal prioritere klubblaget når de kommer slitne hjem fra en lang VM-turnering i Italia.

- Det er ikke spesielt ønskelig at våre jenter drar, siden vi spiller seriekamp allerede 3. januar. Hensynet til laget går foran, og spillerne kommer tross alt slitne hjem fra Italia-VM bare noen dager tidligere, sier trener Frank Schmitz til Dagbladet.

Ettersom Leganger sjøl og Marianne Rokne skal spille for Tertnes under arrangementet - og Bækkelagets Hanne Halén for sin klubb - kan Marit Breivik i verste fall stå igjen med bare fire spillere fra VM-troppen: Nordstrand-trioen Unni Nyhamar Hinkel, Else-Marthe Sørlie og Monica Sandve, i tillegg til Kristine Lunde fra IK Våg. Disse har alle fått ja fra sine klubber til å stille opp.

Muligens kommer også Stabæk-spillerne Janne Tuven og Heidi Halvorsen, som er fristilt fra sine kontrakter og derfor står fritt til å gjøre som de vil.

Sportslig leder Lars Riis Ellingsen i Tertnes depper foreløpig ikke altfor mye over det som ser ut til å bli et skikkelig mannefall.

- Vi håper å spille mot et lag med gulljenter, og planlegger å gjøre litt ekstra ut av dette arrangementet. Inntil det motsatte er bevist, velger vi fortsatt å tro at det blir slik, sier Lars Riis Ellingsen til Dagbladet.

Marit Breivik har også overfor Dagbladet tidligere gitt klart uttrykk for at hun ønsker å ha med så bra lag som mulig.

STREKKER SEG LANGT: Cecilie Leganger vil strekke seg langt for å få til et bra vennskapsarrangement mellom Tertnes og Bækkelaget 30. desember, som en del av forliket mellom henne og Bækkelaget. Men i øyeblikket ser det ut til at over halve landslaget vil melde forfall. Her har Oddvar Bjørnestad tatt fram en lang strikk, for å gi Cecilie ekstra belastning.Foto: BJØRN LANGSEM
Hele Norges coronakart