Stjernehest døde brått etter sex

Han var kjent som Tysklands beste og mest ettertraktede avlshest, men i påska døde Adlerflug (17) brått.

SÆD BUT TRUE: Adlerflug på stallen hvor han tilbrakte de siste åra av livet. Livet fikk en trist slutt. Foto: Gestüt Schlenderhan
SÆD BUT TRUE: Adlerflug på stallen hvor han tilbrakte de siste åra av livet. Livet fikk en trist slutt. Foto: Gestüt Schlenderhan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Adlerflug sikret en rekke titler i de aktive galoppåra fram til 2009, men ble tidlig tatt ut i avl.

Hesten, som var verdsatt til fem millioner euro, skulle bruke pensjonstida på å hoppe fra hoppe til hoppe.

Men det hele fikk en dramatisk slutt, skriver Bild.

Døde brått

Første påskedag hadde Adlerflug en jobb i stallen som lå i Nordrhein-Westfalen i Tyskland. Paringen gikk av stabelen 16.45. En time etter start (og uviss slutt) skulle hestens personlige assistenter ta av seletøyet.

Da virket hesten urolig, og ett minutt seinere lå han død i stallen.

Det kom som et sjokk, og eierne forklarte at de måtte vente på obduksjon før de kunne svare på hva som egentlig hadde skjedd.

Nå viser det seg at superhesten led av hjerteruptur - en brist i hjertemuskulaturen - som ifølge Store medisinske leksikon er forårsaket av skade eller sykdom.

- Det er et stort tap. Han var et lyspunkt for mange staller. Takket være ham var det mulig å avle fram hester som var raske nok til å konkurrere internasjonalt, sier eieren til Bild.

SE: Slik ser det ut når en sjøhest blir far. Video: San Antonio Zoo Vis mer

Avlet fram 350 hester

De siste ti åra hadde hestens jobb vært å sikre tysk galopp-framtid, og hestens sperm var svært ettertraktet. Totalt hadde han vært med å avle fram over 350 hester, blant dem de to stjernene DiCaprio og Torquato Tasso.

Bare i 2021 hadde han befruktet 24 hopper. Kalenderen var fullbooket ut året, og det til tross for at en omgang med den tyske mesterhesten kostet 16 000 euro.

I fjor vant han «Championship for sire horses», som rett og slett er en tittel som blir gitt til hesten hvis avkom har kjørt inn mest penger.

Og for orden skyld:

Adlerflug leverte også på det siste oppløpet i livet. Hoppa ble gravid før han galopperte inn i evigheten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer