Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjernehesten Barbaro kjemper for livet

Galopphesten ble operert i sju timer i går.

(Dagbladet.no): Lørdag pådro forhåndsfavoritten Barbaro seg stygge skader i det høyre bakbeinet under løpet Preakness Stakes i Baltimore, USA.


De 118 402 tilskuerne kunne bare se på da beinet plutselig ga etter og fikk en grotesk vinkel. Rytteren Edgar Prado stoppet hesten og avventet medisinsk hjelp.

Sju timers operasjon

I går gjennomgikk den tre år gamle hesten en sju timer lang operasjon, før den ble løftet opp i et badekar for å få en mest mulig komfortabel oppvåkning.


Etterpå «praktisk talt jogget hesten tilbake til stallen for å spise», skriver nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Likevel er det ikke noen grunn til å ta helt av for de hestefrelste i USA: Sjansene for overlevelse er fortsatt bare 50 prosent. Hvis enden blir god, venter en framtid som

avlshest for Barbaro.

Frykter infeksjon

VÅKNET I BASSENG: Etter operasjonen ble Barbaro løftet opp i et basseng, for en mest mulig komfortabel oppvåkning. Foto: Sabina Louise Pierc/AP/University of Pennsylvania/Scanpix
VÅKNET I BASSENG: Etter operasjonen ble Barbaro løftet opp i et basseng, for en mest mulig komfortabel oppvåkning. Foto: Sabina Louise Pierc/AP/University of Pennsylvania/Scanpix Vis mer

- Skjebnen avgjøres som ved å kaste krone og mynt. Akkurat nå er han veldig glad. Han spiser og klarer seg fint. Men jeg har vært med på dette for lenge til å ta noe for gitt, sier doktor Dean Richardson, ifølge AP.

For eksempel frykter dyrlegen at Barbaro skal pådra seg infeksjon

Ifølge ham var hestens bakbein brutt i 20 eller flere biter, og under operasjonen ble det brukt 23 skruer og en plate for å få alle delene på plass.


Årsaken til skadene skal være belastningene hesten blir påført ved å yte maksimalt i konkurransesituasjoner.

Stjernehesten Barbaro kjemper for livet
SKADEN: Midt under løpet Preakness Stakes ga Barbaros bein etter.
MANGE SKRUER: Røntgen-bildet av hestens fot viser hvor mange skruer som måtte til for å få beinene på plass.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling