Stjernehesten døde midt i konkurransen

OL-vinneren Hickstead falt om midt under verdenscup-konkurransen.

(Dagbladet): Dagens verdenscup i sprangridning i Verona i Italia fikk en dramatisk avslutning. Rett etter at verdenseneren Eric Lamaze fra Canada hadde akkurat ridd i mål, falt hesten hans Hickstead plutselig sammen.

Hesten ble liggende livløs på banen, mens den sjokkerte rytteren ble ført vekk fra arenaen, melder Expressen.se. Deretter ble stjernehesten fraktet bort med en dyreambulanse.

- Det så ut som om den døde der på banen. Det kan ha vært et hjerteinfarkt eller en indre blødning, sier Lotta Björe til Expressen. Hun kommeterte konkurransen for SVT.

- Jeg har aldri sett noe slik i en internasjonal konkurranse noen sinne. Men det er akkurat som med mennesker, man kan segne om helt plutselig, sier hun.

Konkurransen ble avsluttet umiddelbart etter hendelsen. Etter en stund kom samtlige ryttere inn på banen, flere rørt til tårer.
Arrangørene ga beskjed om at Hickstead var død og at konkurransen ble avsluttet. Det ble til og med avholt et minutts stillhet.

Hickstead var 15 år gammel. Den ble regnet som en av verdens beste hester og vant blant annet både gull og sølv under OL i Hong Kong i 2008.

- Dynamikken med rytteren var perfekt. De kjente hverandre ut og inn. De har gjort alt, vunnet OL og kommet som nummer tre i VM. Det finnes ikke en gang en slik hest på millionen, sier Lotta Björe.

Hun sier hestene er som barn for mange ryttere.

- Dette er det mange som kommer til å føle hardt, sier hun.   

OL GULL:  Rytteren Eric Lamaze og hesten Hickstead hadde perfekt dynamikk sammen, sier svensk kommentator. Under OL i Hong Kong i 2008 fikk de både en gull og en sølvmedalje. Foto: AP Photo/Susan Walsh/Scanpix
OL GULL: Rytteren Eric Lamaze og hesten Hickstead hadde perfekt dynamikk sammen, sier svensk kommentator. Under OL i Hong Kong i 2008 fikk de både en gull og en sølvmedalje. Foto: AP Photo/Susan Walsh/Scanpix Vis mer