Stjernejakten har begynt

Uansett utfallet av dagens kamp mellom Brasil og England vil spillerne på begge lag være jaktet vilt av både små og store klubber. De mest populære spillerne er Englands Rio Ferdinand og brasilianernes superduo Rivaldo og Ronaldo.

- Det har alltid vært min drøm å bli sett på som en av verdens beste forsvarsspillere, sier Rio Ferdinand. Nå er drømmen i ferd med å gå i oppfyllelse og Ferdinand har stått fram som Englands store profil i VM-sluttspillet.

Eirik Bakkes lagkamerat i Leeds er ønsket av storklubber som spanske Real Madrid og Barcelona, og italienske AC Milan og Lazio. Manchester United er også svært interessert i å sikre seg signaturen til den solide engelske midtstopperen.

Åpner for England

Newcastle på sin side la inn et bud på Rivaldo. Den brasilianske superstjernen sa imidlertid klart nei til Bobby Robsons lag.

- De eneste tre klubbene jeg kunne tenkt meg å spille for utenom Barcelona er Manchester United, Juventus eller AC Milan, sa Rivaldo til The Times i går. Inter-spiller Ronaldo kan også tenke seg å spille i England.

- Jeg har fortsatt i meg dette å spille i England en dag. Ligaen tilbyr en herlig spillestil og jeg tror at den engelske ligaen har mer stil enn ligaen i Italia og Spania, sier Ronaldo til Daily Express.

Flere andre av VM-profilene kan også havne i Premier League i løpet av sommeren.

Toppklubber i kø

Italias Alessandro Nesta og Frankrikes Lilian Thuram er begge ønsket av Manchester United og tyrkiske Emre er ønsket av Arsenal. Ze Roberto var ikke god nok for Brasils VM-tropp men Bayer Leverkusen-spilleren er ønsket av flere engelske klubber.

Den polskfødte tyskeren Miroslav Klose deler toppscorertronen i VM med Rivaldo og Ronaldo før dagens kamper. Tyskerens suksess i VM har ført til at toppklubbene står i kø for å sikre seg Kaiserslautern-spilleren.

Manchester United, Juventus, Roma, Barcelona, Bayern München og Bayer Leverkusen er klubber som ønsker seg tyskeren. Klose selv vil bli i Kaiserslautern, men blir pengebunken stor nok kan det bli vanskelig å avslå.

<B>FORSVARSKJEMPEN: Rio Ferdinands solide VM-innsats har gjort ham til en meget ettertraktet spiller.
<B>ETT ÅR IGJEN: Rivaldo har ett år igjen av kontrakten med Barcelona. Newcastle er interessert, men det er ikke Rivaldo.
<B>VIL TIL ENGLAND: Ronaldo ønsker å spille i England, og engelske klubber signerer gjerne kontrakt med Brasils stjerne.