<strong>HEKTISK:</strong> Det kan gå mot en spennende overgangshøst for Ole Gunnar Solskjær. Foto: REUTERS / Clive Brunskill / NTB Scanpix
HEKTISK: Det kan gå mot en spennende overgangshøst for Ole Gunnar Solskjær. Foto: REUTERS / Clive Brunskill / NTB Scanpix Vis mer

Stjernekjøp kan skape problemer

Manchester United kan se ut til å ha litt å gjøre når det gjelder spillerlogistikk i sommer.

Publisert
Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kan gå mot en ganske travel sommer og høst. De kobles til offensive spillere som Jack Grealish og Jadon Sancho. I tillegg kan man argumentere for at Solskjær trenger en ny stopper som kan gi Victor Lindelöf og Harry Maguire ordentlig konkurranse.

- Dette overgangsvinduet er langt, og hver overgang tar sin tid, sa Solskjær på tirsdagens pressekonferanse i forkant av onsdagens oppgjør mot LASK i Europa League.

Konkurrenter til United har allerede foretatt seg ting på overgangsmarkedet. Chelsea har signert Timo Werner og Hakim Ziyech, i tillegg til at de virker å være nære å signere unggutten Kai Havertz.

Manchester City virker på sin side å ha både kantspilleren Ferrán Torres og midtstopper Nathan Aké klare.

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt mener Solskjær må handle.

- Nå fikk han ting på stell mot slutten av sesongen, og man kunne argumentere for at de har det de trenger. Men Sancho hadde vært en bra signering, sier Thorstvedt til Dagbladet.

Stor konkurranse på topp

Dersom den engelske kantspilleren kommer inn, vil han først og fremst konkurrere med Mason Greenwood, Marcus Rashford og Anthony Martial om plassene på topp. I tillegg har spillere som Juan Mata, Daniel James og Odion Ighalo spilt i de tre fremste plassene i laget. Konkurransen begynner å bli tøff, med andre ord.

Dersom Sancho skulle komme, tror Thorstvedt at Uniteds stjerneskudd kan få problemer med å spille like fast som han har gjort i vår.

- Jeg tenker først og fremst det blir Greenwood, faktisk. Man kan tenke at det høres sykt ut, men det er kanskje noe som vurderes, sier den tidligere Tottenham-keeperen.

Han påpeker likevel at dersom Greenwood skulle bli rotert noe mer på, så er det nok av kamper å spille for angrepsspillerne i klubben. Storklubbene spiller gjerne 50-60 kamper i løpet av et år.

TV 2s fotballekspert tror at Sancho-overgangen blir en realitet.

- Det tror jeg. Så får vi se om tilværelsen blir litt tøffere i Premier League, der han kanskje møter litt tøffere backer. Men det samme sa vi om Bruno Fernandes, og han har jo vært veldig god. Jeg tror de får en god engelsk spiller som passer inn i måten som Ole Gunnar tenker på, mener Thorstvedt.

Sju midtstoppere i stallen

I tillegg mener Thorstvedt at Solskjær gjerne kan se på muligheten for å hente en ny midtstopper. Han poengterer at det er flere midtstoppere i klubben, men han stiller spørsmål ved toppnivået.

Maguire, Lindelöf, Eric Bailly, Axel Tuanzebe, Marcos Rojo, Phil Jones og utlånte Chris Smalling stopperne Solskjær har tilgjengelig til neste sesong.

- Jones hadde jeg nesten glemt! Men han tror jeg er en spiller som hadde passet bra i et av lagene lenger nede på tabellen og kan gjøre en god jobb der, sier han.

Smalling har på sin side levert en god sesong for Roma i Serie A. Han er for nå ferdig hos italienerne, men det rapporteres at de vil hente ham permanent, eventuelt på ny låneavtale.

- Han snakket litt om at negativiteten rundt United gjør dem sjanseløse. Jeg mener han er bedre enn sitt rykte, sier Thorstvedt.

- Hvem tror du forsvinner?

- Jeg er litt usikker på hvordan de tenker. Matic trodde jeg sang på siste verset, men han har vært god i vår. Bailly må tenke på at om han vil spille mer fotball, så bør han kanskje se etter noe annet.

- Juan Mata er liknende situasjon. Mange sier at han er så fin fyr og bra for miljøet. Men dersom han vil spille mer fotball, bør han kanskje for eksempel dra tilbake til La Liga og finne seg en klubb der, fortsetter Thorstvedt.

På tirsdagens pressekonferanse ble Solskjær spurt om han hadde noen overgangsnyheter. Det hevdet han at det ikke var, men at pressen skulle bli informert så fort det var noe å rapportere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer