Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjernekrangel etter skandalen

England-stjerna Jordan Henderson krever en unnskyldning fra Bulgaria-trener Krasimir Balakov etter at mandagens kamp ble preget av rasisme.

SE SKANDALESITUASJONEN: Mandag kveld ble EM-kvalifiseringskampen mellom England og Bulgaria stoppet to ganger som følge av rasistiske tilrop fra tribunen. Her kan du se situasjonen. Video med tillatelse: TV2 Vis mer

Mandag kveld ble EM-kvalifiseringskampen mellom England og Bulgaria stoppet to ganger som følge av rasistiske tilrop fra tribunen. Bulgaria-sjef Krasimir Balakov utspill etter kampen får stjernespilleren Jordan Henderson til å rase.

- Personlig hørte jeg ikke tilropene, sa Balakov etter kampen, ifølge BBC.

Han hevdet at de aldri hadde opplevd problemer med rasistiske tilrop fra tribunen før, men at han «blir veldig lei seg dersom det viser seg å stemme».

- Jeg så at dommeren stoppet kampen. Samtidig må jeg si at det ikke var bare Bulgaria-supporterne som oppførte seg dårlig. England-supporterne pep og ropte under vår nasjonalsang.

Rystet Henderson

Etter kampen fortalte en rystet Jordan Henderson til Sky Sports at han har snakket med Balakov.

- Han må beklage nå. På vegne av laget og supporterne. Han vet hva som skjedde.

Henderson hevder at Balakov spurte ham om «hva problemet var».

- Da jeg sa til ham at han vet hva som foregår, ble jeg forbløffet over at han ikke forsto det. Forhåpentligvis vil han se tilbake og beklage, fordi alle som ser kampen vi bli forferdet.

RASISME: Dagens aviser i England fokuserer på Paul Pogba. Superstjernes straffemiss, og de rasistiske kommentarene som fulgte får spalteplass. Video: Tore Ulrik Bratland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bekrefter hendelsen

Det engelske fotballforbundet FA bekreftet mandag kveld at England-spillere ble utsatt for rasistiske tilrop under kampen. Videre fordømte de opptrinnet og varslet at de vil be UEFA om å etterforske saken umiddelbart.

Særlig var det debutant Tyrone Mings, og stjernespillerne Raheem Sterling og Marcus Rashford som ble utsatt for tilropene. Mings forteller at han hørte tilropene fra den andre siden av banen.

Konflikt med Sterling

Allerede før kampstart havnet Bulgaria-treneren i konflikt med England-stjerna Raheem Sterling. Overfor BBC anklaget han England for å ha større problemer med rasisme enn Bulgaria.

- Hm. Jeg er ikke helt sikker på det, sjef, svarte Sterling på Twitter.

Etter mandagens kamp gikk Sterling hardt ut mot Bulgaria-supporterne.

- Jeg er lei meg på Bulgarias vegne, som representeres av slike idioter på deres hjemmebane. Uansett … Vi drar hjem med en 6-0-seier, og gjorde i det minste jobben vår. God reise til våre supportere. Dere gjorde en god jobb, skriver han på Twitter natt til tirsdag.

SKAM: Liverpool-fans har inntatt Barcelona før kveldens semifinale i Champions League, men flere av bortelagets supportere anklages for rasisme og slåssing. Video: @navcfc_ og @SolskCR / Twitter. Vis mer

Stoppet to ganger

England-stjernene var forberedt på å bli møtt med rasistiske tilrop og hadde på forhånd snakket om hvordan de ville håndtere det, avslørte Tammy Abraham overfor The Guardian.

Omkring ei halvtime ut i kampen ble den stoppet for første gang. Som følge av dette ble supporterne advart over høyttaleranlegget om at dommeren kunne stoppe kampen dersom tilropene ikke stanset.

Tilropene fortsatte og kampen ble stoppet for andre gang like før pause. På TV-bilder fra kampen kan man se at en gjeng svartkledde supportere ble ført ut av stadion før kampen ble satt i gang igjen.

Under pausen gikk Bulgaria-kaptein Ivelin Popov til supporterne for å be dem slutte med tilropene. Handlingen hylles av Marcus Rashford.

- Jeg har blitt fortalt hva Bulgaria-kapteinen gjorde i pausen. Å stå alene og gjøre det riktige krever mot. Handlinger som dette bør legges merke til, skrev han på Twitter etter kampen.

I tillegg til Sterling og Rashford, har også Harry Kane og Harry Maguire fordømt supporternes oppførsel.

SAN SIRO: Under en cup-kamp mellom AC Milan og Lazio skal det ha kommet en jevn strøm med rasistiske tilrop fra bortesvingen. Video: @footballitalia/Dagbladet. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Seria A-kommentator: Endre Lübeck Vis mer

Southgate forferdet

Styreleder i FA, Greg Clarke, omtaler det som «en av de mest forferdelige fotballkveldene han har opplevd».

Etter kampen avslører England-trener Gareth Southgate at han ble spurt om han ville ta spillerne sine av banen da kampen ble stoppet for andre gang. I stedet besluttet han at de skulle forsøke å spille andre omgang.

- Jeg vet at samme hva vi gjør, så vil det ikke oppleves som nok. Men jeg mener at vi ga en klar beskjed. Vi sa ifra på måten vi spilte videre til tross for vanskelige omstendigheter. Jeg tror ikke en kamp på dette nivået har blitt stoppet to ganger før. Så jeg er utrolig stolt over alle spillerne og trenerteamet.

Southgate sier at spillerne er tykkhudet som følge av rasisme i hjemlig liga.

- Jeg vet ikke hva det forteller oss om samfunnet vårt, men det er virkeligheten. Det gjør meg trist, sier han ifølge The Guardian.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media