Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjernemøte i NBA-sluttspillet

Miami Heat møter Boston Celtics i andre runde av NBA-sluttspillet.

STJERNEMØTE: LeBron James, Miami Heat, er en av stjernene som møter Boston Celtics i andre runde av NBA-sluttspillet.Foto: EPA/RHONA WISE
STJERNEMØTE: LeBron James, Miami Heat, er en av stjernene som møter Boston Celtics i andre runde av NBA-sluttspillet.Foto: EPA/RHONA WISE Vis mer

Det ble klart etter at Heat slo ut Philadelphia 76ers med 4-1-sammenlagt etter onsdagens 97-91-seier.

Chris Bosh scoret 22 poeng og hentet elleve returer for Heat, mens LeBron James bidro med 16 poeng, ti returer og åtte assist for stjernelaget fra Florida.

- Det var svært vanskelig. Det laget (76ers) var robuste. Vi visste at det ville bli slik, sa Dwyane Wade.

Superstjerner Både Heat og Celtics har vært blant favorittene til å ta NBA-tittelen i år, men for et av lagene kommer sesongen til å være over allerede i andre sluttspillrunde. I grunnspillet vant Celtics tre av fire kamper mot Heat.

Miami Heat har satset knallhardt for å kunne kjempe om lagets første tittel siden 2006. Før sesongen ble James og Bosh hentet til laget for å gi Wade etterlengtet hjelp.

- Vi er blitt bedre og bedre siden den første kampen i grunnspillet. Det kommer til å bli et stort oppgjør, sa Wade.

Men kampene mot Celtics kommer til å by på tøff motstand. Boston Celtics kan også vise til flere store stjernespillere. Kevin Garnett, Ray Allen, Paul Pierce og Rajon Rondo kan alle skape trøbbel for Heat.

I fjor kom Celtics til NBA-finalen, men laget måtte gi tapt for erkerival Los Angeles Lakers.

For vinneren av oppgjøret mellom Heat og Celtics ligger likevel ikke veien åpen til finalen og et møte med det beste laget fra vest. Chicago Bulls er en annen favoritt fra Eastern Conference og anført av Derrick Rose hadde laget best statistikk i grunnspillet.

Spurs slo tilbake San Antonio Spurs har fått nytt håp om avansement etter at Memphis Grizzlies ble slått 110-103 etter forlengning onsdag. Texas-laget har vært ille ute i første sluttspillrunde, men reduserte til 2-3 i best av sju kamper.

Argentineren Manu Ginobili storspilte og scoret 33 poeng, mens franskmannen Tony Parker hadde 24 poeng.

Grizzlies var på vei mot seier, men Spurs-reserven Gary Neal sørget for at kampen gikk til forlengning da han senket en trepoenger i det sluttsignalet gikk i fjerde periode. I ekstraperioden var hjemmelaget for sterke for Grizzlies og sørget for at det må spilles en sjette kamp i Memphis.

Kevin Durant noterte seg for hele 41 poeng da Oklahoma City Thunder vant 100-97 over Denver Nuggets og tok seg videre til 2. runde med 4-1 sammenlagt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media