Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjernen angriper hoppsporten i brev

Schlierenzauer er bekymret.

KRITISK: - Jeg tror vi får flere diskvalifikasjoner i vinter, sier Gregor Schlierenzauer. Foto: AFP PHOTO / Jure Makovec
KRITISK: - Jeg tror vi får flere diskvalifikasjoner i vinter, sier Gregor Schlierenzauer. Foto: AFP PHOTO / Jure Makovec Vis mer

WIEN (Dagbladet): Gregor Schlierenzauer (22) er hoppsportens største stjerne. Nå tar han sats igjen, og langer ut mot hoppsjefene.

- Tidligere var det slik at det lengste hoppet vant. I dag er det blitt mer komplisert, sier østerrikeren til avisa Kurier.

Schlierenzauer kan vise til flere medaljer i VM og OL, og ble nummer to i verdenscupen forrige sesong. Nå har han skrevet et brev til de ansvarlige herrer. Der ber han om at hoppsporten blir enklere.

- Vind, bom, skilengde og nye dresser: Reglene er forvirrende. Hvorfor er fotball så populært? Jo, laget som scorer mest, vinner kampen. Du gir ikke Østerrike 4-0-ledelse mot Brasil, bare fordi nasjonen er lavere rangert, illustrerer «Schlieri».

Trøbbel
I hoppmiljøet ryktes det at østerrikerne har hatt problemer med å tilpasse seg nye dresser i sommer. De har så å si glimret med sitt fravær i Grand Prix.

Dressene er mer kroppsnære enn fjorårets modell. Dermed forsvinner flygeegenskaper, men dette skal kompenseres med større fart i tilløpet. Muligens er dårlige opplevelser med den nye dressen noe av bakgrunnen for Schlierenzauers frustrasjon og utbrudd.

- Jeg tror det blir flere diskvalifikasjoner i år. Regelendringen virker ikke godt nok gjennomtenkt, sier han til Kurier.

Scheie enig
NRKs hoppkommentator Arne Scheie gir Schlierenzauer rett i mye.

- Ser vi sporten i et perspektiv på hundre år, er det ingen tvil om at regelendringene har vært mange de siste åra.

Han fortsetter:

- Men her er det flere innfallsvinkler. For det internasjonale skiforbundet FIS har det vært viktig å gjøre sporten så rettferdig som mulig. Jeg tror hopperne har vært mest fornøyd med dette. Men jeg forstår frustrasjonen, spesielt til publikum i bakken. Når en som hopper 110 meter blir forbigått av en som hopper 103 meter — fordi han får kompensasjon for baktrekk — forstår jeg at spørsmålene dukker opp.

Utendørssport
Sportssjefen for de norske hopperne, Clas Brede Bråthen, har tidligere gitt uttrykk for noen av de samme synspunktene. Bråthen er opptatt av at hopp er en utendørssport, og at forholdene vil variere.

- Det må vi akseptere. Over en hel sesong vil de beste utøverne likevel vinne, har Bråthen sagt til Dagbladet.

Verdenscupen i hopp starter på Lillehammer 23. november.

NRK-EKSPERT: Arne Scheie forstår at folk er kritiske til de mange regelendringene. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
NRK-EKSPERT: Arne Scheie forstår at folk er kritiske til de mange regelendringene. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media