Andreas Stjernen nummer fire i Hoppuka

Stjernen beste nordmann i hoppukeåpningen

Andreas Stjernen gjorde to gode hopp, men maktet ikke å slå seg inn på seierspallen i hoppukas første renn. Japanske Ryoyu Kobayashi vant nok en gang.

BESTE NORDMANN: Andreas Stjernen endte på fjerdeplass i årets første hoppukerenn. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
BESTE NORDMANN: Andreas Stjernen endte på fjerdeplass i årets første hoppukerenn. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Verdens suverent beste skihopper for tiden, Kobayashi, gjorde som han har gjort mange ganger tidligere i år og vant i Oberstdorf med hopp på 138,5 og 126,5 meter. Markus Eisenbichler fra Tyskland tok 2.-plassen, bare 0,4 poeng bak vinneren.

Stefan Kraft fra Østerrike ble nummer tre, mens Stjernen ble beste nordmann som nummer fire, 4,1 poeng bak vinneren.

Robert Johansson ble nest best av de norske hopperne med sin 7.-plass, mens Johann André Forfang bommet totalt i annen omgang og ble nummer 25 i den tyske 137-metersbakken.

Falt én plass

Stjernen har vist svært god form de siste dagene, og han hoppet nest lengst i kvalifiseringen. I konkurransens første hopp strakte han seg 132,5 meter og lå med det på tredjeplass, 6,6 poeng bak japaneren. I finalen hoppet 30-åringen 131 meter, men det holdt ikke til pallplass.

Hoppukedebutant Robin Pedersen møtte Robert Johansson til en helnorsk duell i første omgang. 22-åringen landet på 117 meter, mens Johansson klinte til og landet 12 meter lenger ned i bakken. Med 139,1 poeng lå han på 5.-plass etter første omgang. Opp til lederen var det 8,1 poeng, men med et svev på 125 i finaleomgangen falt han ned til 7.-plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer