BESTE NORDMANN: Andreas Stjernen endte på fjerdeplass i årets første hoppukerenn. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
BESTE NORDMANN: Andreas Stjernen endte på fjerdeplass i årets første hoppukerenn. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Andreas Stjernen nummer fire i Hoppuka

Stjernen beste nordmann i hoppukeåpningen

Andreas Stjernen gjorde to gode hopp, men maktet ikke å slå seg inn på seierspallen i hoppukas første renn. Japanske Ryoyu Kobayashi vant nok en gang.

Verdens suverent beste skihopper for tiden, Kobayashi, gjorde som han har gjort mange ganger tidligere i år og vant i Oberstdorf med hopp på 138,5 og 126,5 meter. Markus Eisenbichler fra Tyskland tok 2.-plassen, bare 0,4 poeng bak vinneren.

Stefan Kraft fra Østerrike ble nummer tre, mens Stjernen ble beste nordmann som nummer fire, 4,1 poeng bak vinneren.

Robert Johansson ble nest best av de norske hopperne med sin 7.-plass, mens Johann André Forfang bommet totalt i annen omgang og ble nummer 25 i den tyske 137-metersbakken.

Falt én plass

Stjernen har vist svært god form de siste dagene, og han hoppet nest lengst i kvalifiseringen. I konkurransens første hopp strakte han seg 132,5 meter og lå med det på tredjeplass, 6,6 poeng bak japaneren. I finalen hoppet 30-åringen 131 meter, men det holdt ikke til pallplass.

Hoppukedebutant Robin Pedersen møtte Robert Johansson til en helnorsk duell i første omgang. 22-åringen landet på 117 meter, mens Johansson klinte til og landet 12 meter lenger ned i bakken. Med 139,1 poeng lå han på 5.-plass etter første omgang. Opp til lederen var det 8,1 poeng, men med et svev på 125 i finaleomgangen falt han ned til 7.-plass.

Pedersen måtte se finaleomgangen fra tribunen.

Tre nordmenn feilet

Johann André Forfang tapte sin duell mot Piotr Zyla i første omgang, men 125 meter holdt til 18.-plass og finale for tromsøværingen. I finalehoppet ble det kun 110 meter, og han endte med det som nummer 25.

- Det er litt lite selvtillit i hoppingen. Jeg stoler ikke på det jeg driver med. Det blir veldig krampaktig, sa han til NRK etter sitt finalehopp.

Daniel-André Tande har slitt med svingende resultater så langt denne sesongen. Det ble med svake 110,5 meter, og 24-åringen var dermed ikke å se i finaleomgangen.

Anders Fannemel landet på 121,5 meter i sitt hopp. Duellanten Karl Geiger slo til med 129 meter og vant dem imellom, og Fannemel gikk heller ikke videre som «lucky loser».

Vinner av hoppuka de to siste årene, polske Kamil Stoch, havnet på 8.-plass.