NORGESMESTER: Andreas Stjernen hoppet til NM-gull i normalbakke i Molde lørdag. Han vant foran Phillip Sjøen og Tom Hilde. Foto: AP Photo/Darko Bandic/NTB Scanpix
NORGESMESTER: Andreas Stjernen hoppet til NM-gull i normalbakke i Molde lørdag. Han vant foran Phillip Sjøen og Tom Hilde. Foto: AP Photo/Darko Bandic/NTB ScanpixVis mer

Stjernen ble norgesmester i normalbakke

- Det er stort å vinne NM-gull.

Andreas Stjernen hoppet til NM-gull i normalbakke i Molde lørdag. Han vant foran Phillip Sjøen og Tom Hilde.

Stjernen gjorde to svev på 96,5 og 97,5 meter i Skarbakken. Han sikret gullmedaljen med 3,7 poengs margin.

- Der er stort å vinne NM-gull. I dag gjorde jeg to gode hopp som jeg er fornøyd med. Det var utfordrende med porselensspor etter å ha hoppet på snø og is gjennom hele sesongen, sa Stjernen.

25-åringen fra Levanger ble vraket til Sotsji-OL, men har siden klart å løfte seg opp med noen gode plasseringer.

- Jeg er skuffet over sesongen totalt sett. NM-gullet var en opptur. Nå gleder jeg meg til å komme i gang med forberedelsene til neste sesong.

Junior overrasket Phillip Sjøen tok et overraskende NM-sølv lørdag. 18-åringen ledet hopprennet etter første omgang, men junioren mestret ikke presset i finalen. Han hoppet 99,5 og 96,5 meter.

- Det er litt surt å miste ledelsen, men jeg kan ikke sutre etter å ha kommet på annenplass. Jeg var litt smånervøs da jeg satt alene igjen på toppen, men det er slik det skal være, sa Sjøen.

Tom Hilde sikret bronsen med hopp på 93 og 94 meter.

Dobbelt NM-vinner I kvinneklassen vant Maren Lundby NM-gullet. Hun gikk også til topps under mesterskapet i Trysil for snart tre uker siden.

Line Jahr tok sølvet, mens Helena Olsson Smeby endte på bronseplass.

- Hoppingen var bra i dag. Veldig godt fornøyd med å vinne. Line ga meg skikkelig kamp. Hun hoppet også lengre enn meg i finaleomgangen. Jeg tok henne på stilen, sa Jahr.

(NTB)