- Stjernen er som et kjærlighetsforhold

Morgan gikk ned i lønn for å jobbe i klubben i sitt hjerte.

(Dagbladet.no): Torsdag kveld møter klubben i Morgan Andersens hjerte, Stjernen, Sparta Sarpsborg i eliteserien i ishockey.

Oppgjøret er ikke bare et lokalderby som avgjør hvem som er best i Østfold, men også en kamp om tabelltoppen i ishockey-Norges øverste selskap.

- Det kommer til å bli en fantastisk kamp. Det må være første gang i historien at Stjernen og Sparta deler førsteplassen seg imellom. I Sarpsborg har det vært hockeyfeber i flere år, men nå har det også begynt å komme i Fredrikstad. Det kommer til å bli full hall, krig på isen og høy temperatur på tribunen, lover Andersen overfor Dagbladet.no.

Fornyet selvtillit

Stjernens sportssjef gleder seg stort over at Fredrikstad-klubben igjen er å finne helt i toppen, og merker at selvtilliten er voksende blant Stjernens tilhengere foran møtene med Sparta, som har opplevd langt bedre sportslige resultater de siste årene.

- Vi har alltid hatt en sunn rivalisering. Fredrikstad-folk og sarpinger er normalt et broderfolk. Vi bor på kryss av grensene, men likevel har vi en klar skillelinje mellom rødt og blått. Det tilfører ekstra innhold til hverdagen og blir samtaleemner på arbeidsplasser og skoler. Tidligere har det ikke vært så mye spenning som nå, men nå er selvtilliten i ferd med å komme tilbake i Fredrikstad, og folk tør å gå på kamp mot Sparta igjen, poengterer Andersen.

Andersen har svært sterke følelser for Stjernen, og var ikke i tvil om å vende tilbake til klubben da han ble forespurt om en sportssjefjobb foran årets sesong.

- Det er et kjærlighetsforhold. Jeg gikk betraktelig ned i lønn for å begynne i jobben, og det viser hvor mye klubben har betydd for livet mitt og oppveksten min. Da var det helt naturlig å kunne gi noe tilbake til Stjernen, som har hjulpet meg med viktige veivalg i livet og som har et fantastisk miljø og et voldsomt frivillighetsengasjement, påpeker Andersen.

ET KJÆRLIGHETSFORHOLD: Morgan Andersen gikk ned i lønn for å ta jobb i klubben i sitt hjerte, ishockeyklubben Stjernen. Foto: Lise Åserud/Scanpix
ET KJÆRLIGHETSFORHOLD: Morgan Andersen gikk ned i lønn for å ta jobb i klubben i sitt hjerte, ishockeyklubben Stjernen. Foto: Lise Åserud/Scanpix Vis mer

Sparta-overtak

Hockeyslaget om Østfold tar til klokken 20 i kveld i Stjernehallen, mens stemmeperioden for «Klubben i mitt hjerte» varer helt til neste fredag. Foreløpig er det Sparta Sarpsborg som har overtaket i avstemningen. Klubben ligger på en sjuende plass i kategorien spesialidrettslag med over 100 medlemmer. Stjernen har mye å ta igjen om man skal nå opp til naborivalen. 

- Det skal være nok folk i Fredrikstad til å konkurrere om å vinne prisen, understreker Morgan Andersen som oppfordrer alle med hjertet i Stjernen til å ta i bruk stemmeskjemaet.

Resultater så langt

Spesialidrettslag under 100 medlemmer:

1. Janus FK - Trondheim

2. Realkameratene FK-Trondheim

3. Skeid Fotball

- Stjernen er som et kjærlighetsforhold

4. NAF Motorsport Ålesund Knattecrossklubb

5. Vålerenga Ishockey Elite

6. Wam-Kam Fotballklubb

7. Hasunds Hund FK

8. Jevnaker Bordtennisklubb

9. Valdres FK

10. Vålerenga Basket

Spesialidrettslag over 100 medlemmer:

1. Rosenborg Ballklub

2. Vålerenga Fotball

3. Bodø/Glimt FK

4. Stabæk Fotball

5. Brann Spkl

6. Aalesunds FK

7. Sparta Sarpsborg, Ishockeykl.
8. Fredrikstad Fotballklubb

9. Oslo Hiphop Klubb

10. Lillestrøm Sportsklubb

...

24. Stjernen Hockey

Fleridrettslag under 500 medlemmer:
1. Roterud IL

2. Siddis Sportsklubb

3. Hemnes IL

4. Holum IL

5. Dalselv IL

6. Valldal IL

7. Vålerenga amerikansk Fotball 

8. Ellingsrud IL

9. Stadlandet IL

10. Sport Torghatten IL

Fleridrettslag over 500 medlemmer:

1. Fram IF 

2. Heming, IL 

3. Sjetne IL

4. Bardu IL 

5. Øystese IL

6. Skeid 

7. Start, IK 

8. Mjøndalen IF 

9. BRODD IL

10. Njård