Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjernen fulgte opp superhoppet med et enda lenger svev: - Fantastisk

Slo til med 249 meter, bare 2,5 meter bak verdensrekorden.

LENGST: Andreas Stjernen var bare 2,5 meter unna verdensrekorden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LENGST: Andreas Stjernen var bare 2,5 meter unna verdensrekorden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/VIKERSUND (Dagbladet): Andreas Stjernen fulgte opp superhoppet i prøveomgangen med et enda lenger hopp i 1. omgangen i skiflygingsrennet i Vikersund. Stjernen fløy 249 meter og var bare 2,5 meter unna Anders Fannemels verdensrekord.

- Det er et fantastisk hopp, ropte NRK-kommentator og tidligere verdensrekordholder Johan Remen Evensen.

Stefan Kraft overtok ledelsen med sitt svev på 238 meter fra lavere sats og dertil hørende plusspoeng. Dernest snek Peter Prevc forbi med 237 meter og leder etter 1. omgang.

Stjernen ligger på 3. plass før finaleomgangen, bare fem poeng bak ledende Prevc, og er definitivt med i seierskampen. Stjernen hadde omgangens klart lengste hopp.

Verdensrekordholder Anders Fannemel leverte også et strålende hopp på 239,5 meter og er nr. 5 etter 1. omgang, mens Daniel André Tande hoppet 229,5 meter og ligger på 7. plass.

- Dette var gøy. Jeg håper jeg kan få på plass de siste detaljene og hoppe enda lenger i 2. omgang, sier Fannemel til NRK.

Johann André Forfang klarte ikke å følge opp gårsdagens sterke 2. plass og landet på 214 meter. Heller ikke Kenneth Gangnes fikk ut sitt potensial med 219 meter. Gangnes og Forfang er henholdsvis nr. 8 og 9.

Robert Johansson og Joachim Hauer er nr. 12 og 16 før finaleomgangen.

Dagbladet oppdaterer saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!