<strong>HJEMME:</strong> Josip Ilicic har dratt hjem til Slovenia. Nå er det usikkert når han i det hele tatt kommer tilbake. Foto: Jonathan Moscrop/Sportimage via PA Images
HJEMME: Josip Ilicic har dratt hjem til Slovenia. Nå er det usikkert når han i det hele tatt kommer tilbake. Foto: Jonathan Moscrop/Sportimage via PA Images Vis mer

Stjernen har forsvunnet

Den slovenske stjernen Josip Ilicic har ikke vært seg selv etter coronapausen.

Publisert

Josip Ilicic var en av Serie As store spillere denne sesongen med 15 mål på 21 kamper for fremadstormende Atalanta.

Sloveneren scoret også fire mål i åttendedelsfinalen i Champions League mot Valencia. Så ble all fotball stoppet på grunn av coronaviruset.

Det samme gjorde Ilicics prestasjoner. Etter pausen var han en skygge av seg selv og siden 11. juli har han ikke vært å se på banen for laget som kom på tredjeplass i Serie A.

Bergamo, hvor Atalanta holder til, var episenteret for coronaviruset i Italia og byen opplevde store tap med ekstremt mange døde.

Daglig ble kister med døde transportert gjennom gatene og disse opplevelsene skal ha vært vanskelige for Ilicic som hadde en tøff barndom i det gamle Jugoslavia.

Derfor har sloveneren lagt fotballskoene på hylla for en stund og dratt hjem til familien i Slovenia. Det skriver de italienske mediene La Gazzetta dello Sport, Football Italia, La Repubblica og Sky Sport Italia.

La Repubblica og La Gazzetta dello Sport skriver også at det skal være en depresjon Ilicic kjemper med, men det er ikke bekreftet av verken klubben eller spilleren selv.

Savnet

Ilicic har en viktig rolle i Atalanta og nå risikerer Gian Piero Gasperini å måtte spille uten stjernen sin i Champions League-kvartfinalen mot PSG.

- Ilicic er avgjørende for oss. Inntil mars var dette hans sesong i serien og Champions League. For oss er det som hvis Dybala mangler for Juventus eller Immobile i Lazio eller Lukaku i Inter, sier Gasperini til Sky Sport Italia.

Midtbanespilleren har ikke spilt for laget siden bortekampen mot Juventus 11. juli. De seineste seks kampene har det offisielt blitt sagt at han har vært ute med en muskelskade.

Det er ikke bare treneren som savner Ilicic. Også lagkameratene merker at sloveneren ikke er til stede i garderoben.

- Vi savner virkelig Ilicic som menneske, men enda mer som spiller. Han er en av de mest erfarne i garderoben og en god venn, sier vingstjernen Alejandro Gomez til Football Italia.

Massiv støtte

Lørdag ble Serie A avsluttet og til tross for et 0-2-tap mot Inter i siste runde sikret Bergamo-klubben tredjeplassen for andre året på rad og en plass i neste sesongs Champions League.

Etter kampen var smilene store hos spillerne da de samlet seg til et lagbilde. Selv om Ilicic av gode grunner ikke var på kampen, hadde spillerne tatt med seg hans trøye med nummer 72 for å hylle ham.

Også Atalanta-supporterne har vist sin støtte til Ilicic. Ifølge La Gazzetta dello Sport har mange endret profilbilder på Facebook og andre sosiale medier til et bilde av slovener.

På nåværende tidspunkt vet verken fans, klubben eller lagkameratene når midtbanestjernen vender tilbake.

- Vårt mål er å ha Josip (Ilicic red.anm.) klar til Champions League-avslutningen i Lisboa. Det vil sannsynligvis ikke bli sånn, men han vet at laget elsker ham, at byen elsker ham og støtter ham. Han er fra Bergamo og vi vil ha han med oss, sier Atalanta-direktør, Umberto Marino, til La Gazzetto dello Sport.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer