GROVT SJIKANERT: Stavanger Oilers Tommy Kristiansen (t.v) ble utsatt for grov rasisme under kampen mot Stjernen i går. Her er han i en kamp mot gamleklubben Sparta. Foto: Oddmund Sola / Oilers.no
GROVT SJIKANERT: Stavanger Oilers Tommy Kristiansen (t.v) ble utsatt for grov rasisme under kampen mot Stjernen i går. Her er han i en kamp mot gamleklubben Sparta. Foto: Oddmund Sola / Oilers.noVis mer

Stjernen-leder: -Hørte ikke rasismeropene

... men dette skal vi ta tak i, sier Trond Magnussen.

Stavanger Oilers-spilleren Tommy Kristiansen ble så sjikanert for sin etniske taterbakgrunn under kampen mot Stjernen i Fredrikstad i går, at han selv valgte å gå av isen - i frykt for at han ville finne på noe dumt dersom han hadde fortsatt.

Frustrasjonen nådde et maksnivå, da han fikk tilrop som «Sigøyner» og «jævla tater» slengt etter seg.

Stjernens daglige leder, Trond Magnussen, hevder han ikke hørte noen av tilropene, og at han først ble oppmerksom på det da han ble fortalt det etter kampen.

- Det har definitivt ikke vært slik at disse tilropene har ljomet fra tribunen fra mange mennesker. Her er det en enkeltperson, eventuelt personer, som har gått over streken, sier Trond Magnussen til Dagbladet.

Har ringt Tommy Han har - forgjeves - forsøkt å få tak i Tommy Kristiansen på telefon i dag, men håper å få snakket ut med Oilers-spilleren i løpet av dagen.

- Jeg vil gjerne høre Tommys versjon av det som har skedd. Vi synes det er beklagelig at han har opplevd dette. Vi ønsker ikke at noen skal føle seg ukomfortable i Stjernehallen, sier han.

Magnussen legger til at selv om Tommy Kristiansen har en spillestil som lett skaffer han fiender, så rettferdiggjør det ikke at han blir sjikanert for sin taterbakgrunn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Tommy er en herlig fyr, som er gull verdt for laget sitt. Men han skal ikke bli krenket, uansett hvordan han oppfører seg på isen.

- Uakseptabelt Stavanger Oilers' general manager, Pål Higson, er ikke sen om å karakterisere de verbale utbruddene mot Kristiansen som lavmål og trist.

- Det uakseptabelt at folk ikke klarer å skille mellom det at en person har en spillestil som er litt på kanten, og til å ty til slik personsjikane. Det er helt uakseptabelt, og noe alle må ta sterk avstand fra, sier Pål Higson til Dagbladet.

- De to tingene er ikke på samme planet engang...

Roser Kristiansen Generalsekretær Jon Haukeland i Norges ishockeyforbund sier at forbundet må se nærmere på saken, før eventuelle straffereaksjoner kan iverksettes.

- Jeg kommer ikke på at vi har hatt noen lignende sak tidligere, så om vi ikke har presedens på dette, så må vi kanskje se utover landegrensene for å se hva slags reaksjoner tilsvarende episoder har ført til, sier Haukeland til Dagbladet.

Han er klar på at forbundet vil be om en redegjørelse fra dommeren og arrangørklubben, og i tillegg vil de kontakte Stavanger Oilers for å få Tommy Kristiansens versjon.

Haukeland roser Kristiansen for valget om å forlate isen, før frustrasjonen tippet over.

- Det var en klok beslutning, dersom han var redd for at han ikke ville klart å beuholde fatningen, sier Jon Haukeland til Dagbladet.