Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raw Air:

Stjernen med kanonsvev. På andreplass før finaleomgangen

Klinte til.

KANONSVEV: Andreas Stjernen ligger på andreplass før andreomgangen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KANONSVEV: Andreas Stjernen ligger på andreplass før andreomgangen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det er ikke mange dagene igjen av den nye norske hoppuka, som har fått navnet Raw Air.

De norske hopperne har ikke tatt hoppuka med storm, slik man hadde håpet på, men har likevel fått til noen brukbare hopp innimellom. Som for eksempel Andreas Stjernen under den første omgangen i Trondheim i dag.

Stjernen var nest sist ut av de norske hopperne, med startnummer 38. Med god timing på hoppkanten og greie forhold, landet ikke Stjernen før skia traff bakken på 138,5 meter.

Den ene etter den andre klarte ikke kapre flere poeng enn Stjernen. Tyske Markus Eisenbichler var svært nære, og var bare to poeng bak. Raw Air-lederen Andreas Wellinger maktet heller ikke å hoppe lenger enn Stjernen, og det så svært lyst ut før de aller siste hopperne.

Lover godt

Kamil Stoch fikk svært gode forhold som nest siste hopper ut, men heller ikke han klarte å ta igjen nordmannens poengsum. Dermed var det kun opp til Stefan Kraft på toppen.

Og østerrikeren viste hvorfor han har verdenscup-ledertrøya på seg. Han landet på 138 meter, en halvmeter bak Stjernen, og tok ledelsen med 1,3 poeng.

Med Johann Andre Forfang på femteplass lover det godt for i hvert fall to norske hopperes del i den andre omgangen.

Alle de norske videre

Norge stilte med sju norske hoppere. Med Stjernen og Forfang sikret andreomgangen med god margin, var det verre for Robert Johansson.

Han landet på 126,5 meter og endte opp med 117,5 poeng. På en delt 29.-plass kapret altså Johansson såvidt en plass i den avgjørende omgangen.

Også Joakim Aune (27.-plass), Daniel Andre Tande (21.-plass), Anders Fannemel (17.-plass) og Halvor Egner Granerud (12.-plass) kvalifiserte seg til den siste omgangen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media