Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjernen nest best i Granåsen-kvalifisering

NUMMER TO: Andreas Stjernen på vei fra Lillehammer i går. I dag ble han hummer to i kvaliken i Granåsen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
NUMMER TO: Andreas Stjernen på vei fra Lillehammer i går. I dag ble han hummer to i kvaliken i Granåsen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Andreas Stjernen ble slått bare av polske Kamil Stoch i den vindherjede kvalifiseringen i Granåsen i hoppturneringen Raw Air onsdag.

Også Daniel André Forfang imponerte og ble nummer fire i kvalifiseringen, mens Raw Air-leder Stefan Kraft skuffet stort med 27.-plass og mistet ledelsen til Andreas Wellinger.

Forfang hoppet 140 meter med startnummer 36 og ble stående veldig lenge i "lederboksen" fordi vinden gjorde at kvalifiseringen måtte stoppes en lang stund.

Stjernen ga ham omsider avløsning da han med startnummer 58 overtok ledelsen. Han landet på 139 meter.

– Et veldig bra hopp. Det har vært mye vær og vind i dag, men jeg kom meg godt gjennom. Jeg er kjempefornøyd, sa Stjernen til NRK.

Han endte halvannet poeng bak Stoch (139 meter) og fem poeng foran tredjeplasserte Wellinger, som er ny Raw Air-leder.

Halvor Egner Granerud, som ble hentet inn i Norges Raw Air-lag på bekostning av Tom Hilde, var tredje beste nordmann i kvalifiseringen med delt 13.-plass.

Anders Fannemel (17.-plass), Robert Johansson (19.-plass) og Joakim Aune (28.-plass) kvalifiserte seg også til torsdagens verdenscuprenn. Daniel-André Tande skuffet stort med 113 meter og 54.-plass, men han var blant de forhåndskvalifiserte.

Dermed er alle de norske deltakerne i kvalifiseringen klare for rennet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media