Stjernen neste?

GARMISCH (Dagbladet): - Dette er tungt. Nå orker jeg ikke mer, sier Ludvik Zajc (58) etter at han trakk seg som landslagstrener etter nyttårshopprennet i går. I dag reiser hoppkomiteens formann Steinar Johannessen til Insbruck for å rydde opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Og Zajc kan få følge av landslagssjef Hroar Stjernen etter hoppuka. D-dagen for resten av landslagsledelsen er neste mandag når hoppkomiteen har ekstraordinært møte.

Zajc skulle etter planen gått av som landslagstrener etter sesongslutt, men valgte å si stopp etter gårsdagens fiaskorenn i Olympiabakken i Garmisch. 43. plassen til Anders Bardal (19) er tidenes dårligste hoppukeinnsats.

Fra våren av har Zajc, som har 16 VM- og OL-medaljer som trener, avtale om ny jobb i Norges Skiforbund som assisterende sportssjef for hopp og kombinert. Nå vet han ikke om det blir noe av den jobben.

- I dag er jeg stemplet som en taper. Og hvem vil ha en taper, spør Zajc ut i lufta på hotellet i Garmisch.

- Vil se an

Leder Steinar Johannesen reiser i dag til Østerrike for å se tingene på nært hold.

- Jeg vil skaffe meg en oversikt og se tingene i en målestokk en til en før jeg uttaler meg om hva vi skal gjøre. Så får vi finne den beste løsningen for re sten av sesongen, sier Johanessen til Dagbladet.

Landslagssjef Hroar Stjernen vet at han kan bli neste mann til å forlate kulen. Inntil videre overtar han treneransvaret for laget samnmen med hjelpetrener Bjørn Myrbakken.

- Det er en voksen avgjørelse Ludvik har tatt. Han har hatt et voldsomt press på seg. Selv avventer jeg mandagens HK-møte. Der skal vi diskutere situasjonen som har oppstått, sier sportssjef Hroar Stjernen til Dagbladet.

Ribbet

Zajc hadde et følelsesladd møte med de norske gutta i går ettermiddag der han bragte nyheten om at han trekker seg.

- Noen ganger vil de få bank. Det må de tåle, sier Zajc _ som ifølge eget utsagn har gått på dunken.

- Da jeg begynte som landslagstrener, var jeg som ei høne med masse fjær. Etter som tida har gått, er jeg blitt ribbet. Nå har jeg tre fjær igjen på halen. De tilhører meg.

Han har reagert sterkt på spekulasjonene om hvor lenge han skulle sitte som landslagstrener.

- I en trener jobb er det alltid snakk om å stole på eller ikke stole på. Det er helt jævlig å bli vurdert hver uke. Men det er min feil at jeg kjøpte alt, både å bygge opp et nytt lag, tredoble den fysiske treningen og samtidig være verdens beste med én gang. Det går ikke, sier Ludvik Zajc.

Mange kandidater

Nå kan Zajc lene seg tilbakle og følge mediedebatten om hvem som skal overta etter ham. Den finske landslagssjefen Mika Kojonkoski har lenge vært lansert som ny landslagstrener. Spørsmålet er om Norges Skiforbund er villig til å betale prisen. De siste ukene har også østerrikes landslagssjef Toni Innauer og den amerikanske treneren Kari Ylianttila vært koplet til jobben.

- De utlendingene som er koblet til oss er under kontrakt fram til våren, så det er neppe aktuelt som en akuttløsning. Jeg vil se ting med egne øyne før vi fatter en beslutning om framtida, sier komitésjef Johannessen.

Det er heller ingen hemmelighet at Johannessen ville ha ekssjef Tr ond Jøran Pedersen som ny trener i fjor, så det kan være duket for et comeback for 90-tallets suksesstrener.

<B>FALLENDE STJERNE:</B> Sportsjef Hroar Stjernen har grunn til å se bekymret ut. Mandag kan han være nestemann som må gå av i hoppledelsen.
<B>AVGÅTT TRENER:</B> Ludvik Zajc

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer