Stjernen rasende på seg selv: - Skrekkelig

- Jeg er i villrede, sier hopperen før storbakkerennet i OL.

MISFORNØYD: Andreas Stjernen var misfornøyd med seg selv etter dagens treningshopp. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MISFORNØYD: Andreas Stjernen var misfornøyd med seg selv etter dagens treningshopp. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

PYEONGCHANG (Dagbladet): Onsdagens treningshopp i OL-byen Pyeongchang endte med fiasko for Andreas Stjernen. Trønderhopperen ble henholdsvis nummer 47, 27 og 27 i de tre omgangene.

På vei ut av bakken var han rasende på seg selv:

- Det var skrekkelig dårlig. Jeg er i villrede, sier han til Dagbladet.

Hopperne forbereder storbakkerennet lørdag. Norge skal ha med fire hoppere. Den siste plassen står mellom Stjernen og Anders Fannemel. Sist gang - i normalbakken - trakk Stjernen det lengste strået.

Han fyller 30 år til sommeren. Dette kan fort bli hans siste OL. Derfor står mye på spill i treningsomgangene i dag og i morgen. Johann André Forfang, Robert Johansson og Daniel-André Tande er sikre.

Vrakes?

Basert på dagens hopping kommer Stjernen til å bli vraket når kvalifiseringen starter fredag. Han hadde følgende lengder: 110, 123 og 122,5 meter. Fannemels lengder: 118, 129,5 og 128 meter.

OL 2018: I dag slår vi et slag for kvinnene, etter det historiske gullet til Maren Lundby. Med på dagens OL-sending var OL-entusiast og KK-redaktør Ingeborg Heldal, og journalist i Dagbladet, Marie Røssland. Programleder er Ingrid Cogorno. Vis mer

- Jeg kom dårlig i gang på det første hoppet. Jeg prøvde å rette til det andre, men det fungerte ikke. Det samme gjorde jeg til det tredje, men heller ikke det fungerte.

- Hva er problemet?

- Det går på sittestillingen i tilløpet. Det ser ikke helt bra ut.

- Er det stressende at du må kjempe med Fannemel om den siste plassen?

- Hvis jeg hadde visst at jeg skulle hoppe kvalifiseringen, ville jeg kanskje hatt litt mer ro i kroppen. Jeg vet at jeg må heve meg.

Ikke fornøyd

Selv om Fannemel var bedre på treninga i dag, var heller ikke han fornøyd. Han innrømmer at selvtilliten fikk en knekk da han ble vraket til rennet i normalbakken.

- Jeg har litt å jobbe med fortsatt. Det går hardt utover selvtilliten når du ikke får være med i konkurranse. Jeg føler at jeg må begynne på nytt igjen, sier han.

- Når du er i et mesterskap og ikke får hoppe, så er skuffelsen stor. Det går utover selvtilliten.

Fannemel mener likevel at det var «et greit uttak». Han var ganske enkelt ikke god nok i normalbakken.

Sølv og bronse

Annerledes ser det ut for Johann André Forfang og Robert Johansson. De fikk sølv og bronse i normalbakken. De var best av samtlige i de to siste rundene i dag. Johansson foran Forfang med et lengstehopp på 138 meter.

- Det var fint å komme godt i gang. I det første hoppet ble jeg litt lurt av tilløpet, men fikk likevel mye ut av det, sier Johansson.

- Hvordan feiret du bronsen?

- Det var fryktelig rolig. Vi var tilbake i leiren klokka tre på natta (lokal tid). Så gikk vi og spiste et pizzastykke, frukt og yoghurt. Dagen etter var det medaljeseremoni. Det var stort. Det var spesielt å høre navnet ditt bli ropt opp. Det er mange tanker som går gjennom hodet. Mor og far har vært der fra starten av og har aldri mistet troen, selv om jeg har vært langt nede i kjelleren. Også storesøster har vært flink til å motivere.

Sølvvinner Forfang var fornøyd med dagens hopping:

- Det var OK. Det var godt å få de gode svarene om at du henger med oppi der, sier han