SMILTE: Som i Vikersund i fjor kostet Andreas Stjernen på seg et smil. Denne gangen var det først allerede før landing i Granåsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SMILTE: Som i Vikersund i fjor kostet Andreas Stjernen på seg et smil. Denne gangen var det først allerede før landing i Granåsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Raw Air:

Stjernen smilte før landing, men suverene Kraft viste hvordan man vinner

Ble nummer to på hjemmebane.

(Dagbladet): Andreas Stjernen lå som nummer to, 1,3 poeng bak suverene Stefan Kraft da hopprennet i Trondheim skulle avgjøres i kveld.

På hjemmebane forsøkte publikum å heie Stjernen helt til topps, mot verdenscuplederen Kraft. Hopperne landet lenger og lenger ned i bakken, og det var duket for en utrolig avslutning av de to helt i toppen.

Ingen kjenner Granåsen-bakken bedre enn Stjernen, noe han virkelig viste da han satte utfor. Allerede før han landet så det ut til at han smilte, og det hadde han all rett til.

Stjernen tok nemlig ledelsen etter å ha landet på 138 meter, men også Kraft viste seg fram.

Østerrikeren er i suveren form, og etter å ha landet på utrolige 142,5 meter snek han seg foran Stjernen med 5,7 poeng. Dermed må nordmannen fortsatt vente på sin første verdenscupseier.

– Det er herlig. Å kunne bo her og prestere er stort, sa Stjernen til NRK etter rennet.

Hoppet seg opp

For Robert Johansson gikk det ikke særlig bedre enn i den første omgangen. Johansson landet på 121,5 meter i finaleomgangen, noe som var fem meter kortere enn i den første omgangen. Dermed ble det ikke bedre enn 233,8 poeng sammenlagt for ham, og Johansson endte som nummer 29.

Halvor Egner Graerud klarte ikke gjenta sitt hopp på 133 meter fra førsteomgangen, og etter å ha landet på 125 meter ble han nummer 22.

Joakim Aune hoppet seg opp og ble nummer 18, mens Anders Fannemel ble nummer 14. Daniel Andre Tande hoppet fem meter lenger i finaleomgangen, og endte til slutt som nummer 10.

Johann Andre Forfang var nummer fem før andreomgangen, men etter å ha landet på 136 meter ble det en 6.plass til slutt for ham.