Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjernen straffet med poengtrekk og bot

For bruk av lisensløs spiller.

 OPPGITT:  Stjernen-spillerne mister poeng. Foto: NTB Scanpix
OPPGITT: Stjernen-spillerne mister poeng. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Norges Ishockeyforbund har trukket eliteserieklubben Stjernen åtte poeng for bruk av en lisensløs spiller i 27 kamper denne sesongen.

Det melder forbundet selv i en pressemelding.

Fredrikstad-klubben skal ha brukt Markus Karlsson hele sesongen uten at 28-åringen har hatt spillerlisens eller internasjonalt overgangskort i orden.

Årsaken er angivelig en administrativ glipp i forbindelse med at Karlsson ble norsk statsborger.

Han er inne i sin femte sesong i Stjernen, og i de tidligere sesongene har han alltid hatt de nødvendige papirene i orden.Hendelsen får repeterende effekt til den oppdages, opplyser NIHF. Stjernen oppdaget feilen selv og tok kontakt med forbundet for å rette opp forholdet.

- Alvorlig I tillegg til poengtrekket har klubben fått 40.500 kroner i bot.

Norges Ishockeyforbund (NIHF)har i sin vurdering av saken sett på tidligere, sammenlignbare saker og ser på regelbruddet som alvorlig.Samtidig vurderer forbundet det som formildende at spilleren tidligere har hatt alle papirer i orden, og at feilen virker utilsiktet.

- NIHF mener dette er en beklagelig og alvorlig hendelse, men understreker samtidig at Stjernen de siste årene har vist stor vilje til å heve kvaliteten på sitt administrative arbeid til et godt nivå. Klubben er nøye med å følge alle de krav og retningslinjer som følger av spill i Get-ligaen, og derfor er det trist for alle parter at denne saken kommer nå, sier generalsekretær Ottar Eide.

Trygg grunn Stjernen ligger på 8.-plass i eliteserien i ishockey. Ned til 9.-plasserte Manglerud Star skilte det før poengtrekket 27 poeng, så straffen vil neppe få følger for tabellsituasjonen.

- Det er ikke på noen måte ønskelig med bruk av poengtrekk under sesong, men av hensyn til likebehandling av klubbene har styret funnet det nødvendig med denne type sanksjon også denne gangen, sier Eide.

I forrige sesong ble Lørenskog trukket 20 poeng og Storhamar 15 poeng på grunn av brudd på lisensbestemmelsene.

(NTB)