Stjernen straffet med poengtrekk og bot

For bruk av lisensløs spiller.

OPPGITT:  Stjernen-spillerne mister poeng. Foto: NTB Scanpix
OPPGITT: Stjernen-spillerne mister poeng. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norges Ishockeyforbund har trukket eliteserieklubben Stjernen åtte poeng for bruk av en lisensløs spiller i 27 kamper denne sesongen.

Det melder forbundet selv i en pressemelding.

Fredrikstad-klubben skal ha brukt Markus Karlsson hele sesongen uten at 28-åringen har hatt spillerlisens eller internasjonalt overgangskort i orden.

Årsaken er angivelig en administrativ glipp i forbindelse med at Karlsson ble norsk statsborger.

Han er inne i sin femte sesong i Stjernen, og i de tidligere sesongene har han alltid hatt de nødvendige papirene i orden.Hendelsen får repeterende effekt til den oppdages, opplyser NIHF. Stjernen oppdaget feilen selv og tok kontakt med forbundet for å rette opp forholdet.

- Alvorlig I tillegg til poengtrekket har klubben fått 40.500 kroner i bot.

Norges Ishockeyforbund (NIHF)har i sin vurdering av saken sett på tidligere, sammenlignbare saker og ser på regelbruddet som alvorlig.Samtidig vurderer forbundet det som formildende at spilleren tidligere har hatt alle papirer i orden, og at feilen virker utilsiktet.

- NIHF mener dette er en beklagelig og alvorlig hendelse, men understreker samtidig at Stjernen de siste årene har vist stor vilje til å heve kvaliteten på sitt administrative arbeid til et godt nivå. Klubben er nøye med å følge alle de krav og retningslinjer som følger av spill i Get-ligaen, og derfor er det trist for alle parter at denne saken kommer nå, sier generalsekretær Ottar Eide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.