TOK FØRSTE STIKK: Stjernen vant første kvartfinalekamp mot østfoldrivalen Sarpsborg.Foto:  Lise Åserud / SCANPIX
TOK FØRSTE STIKK: Stjernen vant første kvartfinalekamp mot østfoldrivalen Sarpsborg.Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Stjernen tok første stikk i Østfold-duellen

Slo Sarpsborg i første kvartfinalekamp.

|||Sparta hadde over dobbelt så mange skudd, men innledet med 2-4-tap i kvartfinaleserien mot erkerival Stjernen.
2421 tilskuere fikk med seg torsdagens hockeydrama i Sparta Amfi.

Tommy Kristiansen ga Sparta ledelsen på hjemmeis, men Morgan Andersens disipler snudde til seier. Sparta vant skuddstatistikken 44-20, men det hjalp lite.

Dermed leder Stjernen 1-0 i kamper i best av sju-serien.

— En bra start, men dette er en lang serie. Vi er takknemlig for åpningen, men kan bare se framover. Vi har god stemning i laget, og prøver hele tiden å flytte grenser. Målet er å vinne én kamp til, så har vi vunnet to på rad mot et topplag, sa Stjernen-trener Morgan Andersen til NTB.

Statistisk er det viktig å starte med seier. Laget som har tatt ledelsen 1-0 har vunnet 22 av 31 ganger (71 prosent), viser tall fra whowins.com.

VIF best i byderbyetVålerenga har vunnet flest best av sju-serier med 12, etterfulgt av Storhamar med åtte.

Seriemester Vålerenga innledet torsdag med 6-2-seier over Manglerud Star. Lars Erik Lund noterte scoring og tre assist, mens Knut Henrik Spets hadde ett mål og to assister i byoppgjøret.

Martin Strandfeldt satte inn det matchavgjørende 5-4-målet da Stavanger slo Lillehammer, mens Inge Stokvik noterte to mål da Lørenskog vant 4-2 mot Storhamar.

Høyt snitt1328 tilskuere i snitt fulgte torsdagens fire kamper.

— Kjempefint. Ishockey er den største hallidretten vi har i Norge, og det burde vært naturlig at politikerne satset mer på det. Det er synd Olympiatoppen, Norges Idrettsforbund og politikerne ikke legger bedre til rette for hockey i landet vårt. Norge er et land med lynne og egenskaper som passer til å bli gode i ishockey, mener Morgan Andersen.

Kamp to spilles lørdag. I eliteseriekvalifiseringen innledet Frisk og Rosenborg med hver sin seier. De slo henholdsvis Kongsvinger (8-2) og Grüner (5-3).

(NTB)