Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andreas Stjernen tok sin første verdenscupseier

Stjernen vant for første gang: - Fantastisk dag for meg

Dobbelt norsk.

SMILER: Andreas Stjernen var strålende glad etter at han tok sin første verdenscupseier i karrieren. Foto: AFP PHOTO / APA / ERWIN SCHERIAU / Austria OUT
SMILER: Andreas Stjernen var strålende glad etter at han tok sin første verdenscupseier i karrieren. Foto: AFP PHOTO / APA / ERWIN SCHERIAU / Austria OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Andreas Stjernen (29) er hopplandslagets eldstemann, og har vært med i hoppsirkuset i en årrekke. Men han har aldri vunnet.

Den triste statistikken satt trønderen en stopper for lørdag ettermiddag.

Etter 139 renn i verdenscupen lykkes det endelig for Stjernen, som gikk til topps i skiflygingsrennet i Bad Mitterndorf i Østerrike.

Strålende glad

Han ledet etter første omgang med et hopp på 229 meter i den gigantiske bakken.

Før han satte utfor unnarennet i andre omgang var det allerede klart at det ville bli norsk seier. Daniel André Tande lå kun på 7. plass etter første omgang, men hoppet seg massivt opp i den avsluttende omgangen.

Med et hopp på 240.5 meter hadde 23-åringen klatret på resultatlista, og kun den eldre lagkameraten kunne sende han nedover på listen igjen. Stjernen fulgte opp med et nytt solid hopp, og 226 meter var nok til å sikre hans første seier.

- Det er en fantastisk dag for meg. Jeg ble veldig nervøs da jeg hørte hvor langt Daniel hadde hoppet, men det var godt å få se 1-tallet for en gangs skyld, sa 29-åringen i et NRK-sendt intervju.

Veteranen Simon Ammann tok 3. plassen bak de to nordmennene. Robert Johansson ble nummer fire, Johann André Forfang nr. 8, Anders Fannemel nr. 18 og Halvor Egner Granerud nr. 27.

Ble far

Stjernen ble far i fjor, og selv om sporten er og har vært livet til 29-åringen, har det plutselig blitt vanskeligere å dra ut på tur med laget.

- Du må ta mer ansvar hjemme. Det er godt å komme hjem igjen, og tøffere å dra ut på tur, fortalte han til Dagbladet i fjor høst.

I tillegg til å være relativt nybakt far, er Stjernen også landslagets eldste hopper.

Han trenger imidlertid ikke å passe like godt på den yngre garde her.

- Jeg trenger ikke å ta på meg en papparolle der, de er såpass oppegående, smiler han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!