Stjernene avgjorde for Manchester United og Liverpool

Steven Gerrard og Cristiano Ronaldo. Men briljansen var det Dimitar Berbatov som sto for.

(Dagbladet.no): Liverpool - Portsmouth 1-0, Manchester United - West Ham 2-0

Både serieleder Liverpool og tittelforsvarer Manchester United vant i kveld sine kamper i Premier League.

Det kan lagene først og fremst takke sine kanskje aller største stjerner for.

Steven Gerrard scoret Liverpools eneste mål et kvarter før slutt, og da på et straffespark etter at Papa Bouba Diop hadde handset inne i sekstenmeterfeltet.

Gerrard hadde ingen problemer med å utmanøvrere tidligere Liverpool-keeper David James, som kastet seg til riktig side, men ikke langt nok.

Seieren var ikke overbevisende, men alt i alt fortjent - etter at Dirk Kuyt blant annet hadde truffet treverket i den første omgangen.

På grunn av Gerrards scoring er merseysiderne fortsatt ubeseiret så langt denne sesongen.

- Det tok lang tid, og vi måtte være tålmodige. Det er mulig vi trengte en straffe for å score. Men vi hadde flere sjanser før det, og vi dominerte første omgang, oppsummerte Rafael Benitez, ifølge Sportinglife.

AVGJORDE: Steven Gerrard kunne feire etter at han satte inn straffesparket og sikret fortsatt serieledelse for Liverpool.
AVGJORDE: Steven Gerrard kunne feire etter at han satte inn straffesparket og sikret fortsatt serieledelse for Liverpool. Vis mer

Da vant Manchester United, som nå ligger på sjetteplass med en kamp mindre spilt enn de fleste andre, mer komfortabelt.

Før kampen fikk Cristiano Ronaldo gullstøvelen som det synlige beviset på at han er kåret til vinner av kåringen FIFPro Player i 2008.

Et knapt kvarter ut i kampen kvitterte han med en scoring etter en frispilling fra Nani - og enda et kvarter seinere la samme mann på til 2-0 - etter forarbeid av Dimitar Berbatov.

Og hvilket forarbeid! 

I en og samme bevegelse reddet bulgareren en ball fra å gå utover dødlinja, samt vippet ballen forbi James Collins, før han slo presist inn til Ronaldo foran mål.

- Dimitars forarbeid til det andre målet var helt utrolig. Man er villig til å betale mye penger for å se sånt som det der, sier Manchester United-manager Alex Ferguson. 

Og nettopp disse øyeblikkene er det som skiller topp fire-lagene fra lagene i sjiktet under.

• Se video: Berbatovs «Zidane/Zlatan-finte»

TOMÅLSSCORER:</B> «With a little help from his friends» - og da særlig Dimitar Berbatov - scoret Cristiano Ronaldo to mål mot West Ham.