City videre i ligacupen

Stjernene ble syndebukker for Leicester - City videre i ligacupen

Jamie Vardy og Riyad Mahrez bommet på straffespark.

SYNDEBUKKEN: Jamie Vardy og Riyad Mahrez kom inn og skulle redde dagen. Så ble de syndebukkene. Foto: Reuters/Carl Recine
SYNDEBUKKEN: Jamie Vardy og Riyad Mahrez kom inn og skulle redde dagen. Så ble de syndebukkene. Foto: Reuters/Carl Recine Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Leicester - Manchester City 1-1, 4-3 e.e.o.

(Dagbladet): Både Leicester og ligaleder Manchester City stilte sterkt B-preget i kvartfinalen i ligacupen tirsdag kveld.

City tok en tidlig ledelse, og så ut til å lande seieren. Helt til sju minutter på overtid.

Da fikk nemlig Leicester et straffespark som ga ekstraomganger. Til slutt gikk det også til straffesparkkonkurranse.

Jamie Vardy og Riyad Mahrez ble syndebukker da de misset Leicesters fjerde og femte straffespark. Først bommet Vardy, så skjøt Mahrez på keeper.

Silva-scoring

Etter bare 15 minutter var Manchester City nære ved å ta ledelsen, etter flere dårlige klareringer av Leicester i egen 16-meter. Bernardo Silva var siste mann på ballen, men avsluttet i klypene på Leicester-keeper Ben Hamer.

Men kort tid etter tok City ledelsen på lekkert vis. Ilkay Gündogan snappet ballen på egen banehalvdel, satte fart, og dyttet ballen ut til Silva rett utenfor 16-meteren.

23-åringen satte ballen enkelt i mål.

Men Leicester hadde også sine sjanser. Etter 35 minutter var de nære ved å utlikne da tidligere City-spiller Kelechi Iheanacho plutselig sto helt alene og fikk avslutte. Det forsøket gikk imidlertid rett på keeper Claudio Bravo.

Straffer

Noen minutter ut i andre omgang satte Leicester på stjernespillerne Jamie Vardy og Riyad Mahrez for å prøve å sette opp tempoet.

City så ut til å kontrollere inn til seier, helt til dommerne la til åtte minutter. Fem minutter inn i overtiden felte Kyle Walker Demarai Gray. Et noe billig straffespark, men Vardy var sikker fra straffemerket.

Dermed gikk kampen til ekstraomganger. Faktisk var Vardy nære ved å bli helt da han presset keeper Bravo og fikk utspillet rett i beina - men ballen gikk utenfor mål.

Arsenal-seier

Leicester var mest på i ekstraomgangene, men klarte ikke å sette den avgjørende scoringen. Dermed gikk det til straffespark.

Der ble stjernene altså syndebukkene.

Arsenal tok for øvrig en komfortabel seier mot West Ham i kvelden andre kvartfinale. Danny Welbeck ble matchvinner med en scoring etter et lekkert angrep.

Et skår i gleden var at stjernespissen Olivier Giroud måtte ut med en hamstring-skade. Det kan være dårlige nyheter for «Gunners» inn mot jul.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer