Stjernene drar fra kriserammede Bækkelaget

Tross den bunnskrapte kassa, valgte den rekordstore generalforsamlingen i Bækkelagets Sportsklubb i går å holde liv i elitelaget for kvinner også neste sesong. Likevel rakner laget.

Landslagsspillerne Hanne Halhn og Lise Larsen er blant de som takker for seg.

Som Bækkelagets eneste norske spiller i fjorårets VM-tropp, fikk Hanne Halhn (22) i går BSKs hedersmerke i bronse under den eneste seansen på dagsorden som var preget av klubbkos. 237 stemmeberettigede - tre ganger så mange som normalt - var møtt opp på møtet som skulle avgjøre det økonomisk kriserammede kvinnelagets framtid i toppen av norsk håndball.

Svelget løsning

Først vedtok generalforsamlingen å svelge en løsning som innebærer at hovedlaget betaler hele regninga for kvinnelaget på nesten sju millioner kroner. Fram til spillerkontraktene utgår 1. juni kommer regninga opp i ni millioner kroner. Etter at blant andre Frode Kyvåg kalte det «en forferdelig katastrofe» om elitelaget ble nedlagt, ble hovedstyret med leder Arne Huuse likevel nedstemt med 145 mot 61 stemmer.

Under økonomisk kadaverdisiplin velger BSK fortsatt å kalle seg elitelag. Heretter skal ikke fem øre brukes før fem øre står på konto.

Foreløpig er kontoen tom, og spillerstallen på vei til å tømmes for elitespillere. Hanne Halhn har lenge vurdert å følge kjæresten Kristian Kjelling (Drammen) til spansk håndball. For få dager siden tok hun beslutningen.

- Jeg har tenkt på det lenge, men har nå bestemt meg for å dra til Spania. Vet ikke foreløpig hvilken klubb jeg velger. Må bestemme dette innen mai. Det var en vanskelig avgjørelse, men jeg må tenke på mitt, sier hun på vei ut fra generalforsamlingen. Halhn drar slett ikke bare på grunn av lønnskuttene som må til i BSK.

- Jeg tror det er enklere å kombinere interiørstudiene mine med håndball i Spania enn i Norge. Dessuten får jeg lære et nytt språk. Det er synd, men det virker som om håndball er på vei ned i Norge, sier hun.

Fra før er det klart at Lene Tønnesen drar til Danmark og Randers. Nå er det klart at også Lise Larsen er på vei bort.

Utlandet

- Jeg har lyst til å reise til Danmark, Frankrike eller Spania. Har lyst til å bo i utlandet, og akkurat nå passer det bra i forhold til lærerstudiene mine, sier Larsen, som fortsatt holder døra så vidt på gløtt for BSK.

- Jeg har lyst til å dra nå, men føler også en viss forpliktelse for klubben, sier hun.

Jentene som preger BSKs lønnsbudsjett - Ausra Fridrikas og Sorina Teodorovic - er ganske sikkert ferdige med BSK etter denne sesongen. Klubben har ganske enkelt ikke råd til å reforhandle kontraktene med disse jentene. Det betyr at klubben står igjen nesten uten bakspillere.

FORSVINNER: Hanne Halhn (t.v.) og Lise Larsen (t.h.) er to av spillerne som forlater Bækkelaget. Her på vei ut fra generalforsamlingen i går kveld.