Stjernene er klare

Idet Europa går inn i de avgjørende kvalifiseringskampene, venter allerede de søramerikanske stormaktene med angrepsrekker på høyde med alt kontinentet tidligere har brakt verdens fotballelskere.

Mens engelske, franske og spanske stjerner føler presset foran skjebnekamper denne uka, kan brasilianske og argentinske storstjerner slappe av, vel vitende om at ingen kan stille med mer fryktinngytende offensive krefter.

Superellever

Begge lag ble klare for VM med kamper igjen, og begge lag har en dybde i stallen få kan matche. Ikke mange forsvarere er høye i hatten overfor Brasils superfirer, eller superellever, om du vil. Bare tanken på Ronaldo, Robinho, Adriano og Baptista sultne foran mål, med Ronaldinho, Juninho og Kaka som tilretteleggere, kan gi enhver trener ei søvnløs natt. Om man i tillegg må passe på et par evigunge superbacker i Cafú og Roberto Carlos, og møter Emerson som anker i midten, har man en real utfordring.

Trener Carlos Alberto Ferreiras største problem blir kanskje å overbevise spillerne om at de faktisk ikke har vunnet noe ennå. Stjernespiss Adriano advarer da også lagkameratene mot å bli overmodige.

-  Må være ydmyke

-  Det er viktig å fortsette å være ydmyke. Vi har spilt god fotball, men må jobbe hardt og forberede oss godt, slik at vi kan leve opp til forventningene i Tyskland.

Om Brasil er sterke, er ikke Argentina mye verre. I Tevez, Saviola, Crespo, Riquelme, Figueroa, Aimar og Veron har laget, som tidligere har vært kjent for til dels kynisk effektivitet, også rikelig med kreative krefter.

Stallen blir ikke smalere dersom Barcelonas unge juvel Lionel Messi får orden på arbeidstillatelsen i Spania og melder seg på.

 BRASIL:  Med to mål så langt i VM-kvalifiseringen har 21-åringen Robinho langt fram til Ronaldo, som er toppscorer i Sør-Amerika-gruppa, med ni mål. Her utfordrer han Argentinas Luca Bernardi under finalen i Confederations Cup i sommer. Brasil vant hele 4- 1. Foto: Scanpix
BRASIL: Med to mål så langt i VM-kvalifiseringen har 21-åringen Robinho langt fram til Ronaldo, som er toppscorer i Sør-Amerika-gruppa, med ni mål. Her utfordrer han Argentinas Luca Bernardi under finalen i Confederations Cup i sommer. Brasil vant hele 4- 1. Foto: Scanpix Vis mer

Ikke det at argentinerne har gått bort fra sitt harde image. I Inters midtbanekriger Cambiasso, og de knallharde stopperne Coloccini og Samuel har laget en sterk ryggrad. Kanskje det er nettopp denne styrken, og evnen til å ikke la seg fullstendig rive med av offensive talenter, som etablerer Argentina som mesterskapets favoritter.

Desperate

Argentinerne er desperate etter et godt mesterskap. VM i 2002 var en fiasko, og heller ikke i 1998 klarte laget å leve opp til forventningene i et land der Diego Maradona er fotballgud. Nå, som «Gud» atter en gang kan se tærne sine, brer optimismen seg i det blåhvite landet.

Ved roret denne gang sitter verdens mestvinnende ungdomslandslagstrener, José Pekerman. Tre ganger har han vunnet VM med unggutta, nå får han muligheten til å prøve seg blant de store gutta.

-  Denne gangen har vi ingen spillere vi ikke kan klare oss uten, vi har en bred og god stall, med mange unge talenter, sier Pekerman til Fifa.com.

ARGENTINA: Sør-Amerika har gitt fotballen verdens beste måljegere, Carlos Tevez er en av dem som er nær sluttspillet i VM. Hernan Crespo er toppscorer for Argentina med sju mål.