Stjernene innrømmer skyteproblem: - Det blir litt sånn «bob-bob»

Men tror det snur.

INGEN GOD DAG: I likhet med de andre elitegutta ble det for mange bom på standplass for Ole Einar Bjørndalen i formiddag. Tidenes vinterolympier ble nummer elleve etter seks strafferunder. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
INGEN GOD DAG: I likhet med de andre elitegutta ble det for mange bom på standplass for Ole Einar Bjørndalen i formiddag. Tidenes vinterolympier ble nummer elleve etter seks strafferunder. Foto: Geir Olsen / NTB ScanpixVis mer

SJUSJØEN (Dagbladet): Alexander Os, som står utenfor det norske landslaget, ble den store overraskelsen og gikk inn til 2. plass, bak tyske Simon Schempp, på dagens fellesstart på Sjusjøen.

For gutta på det norske elitelandslaget var det imidlertid lite å skryte av.

Tarjei Bø gikk riktignok inn til sin andre pallplass på to dager, etter en helt enorm sisterunde, men resten av stjernene var et lite hav bak Schempp.

Dårlig skyting Ole Einar Bjørndalen ble nummer elleve, Johannes Thingnes Bø ble nummer 22 og Emil Hegle Svendsen gikk inn til 24. plass.

Felles for den norske stjernekvartetten var at de slet stort på standplass i vanskelige vindforhold på Natrudstilen. Bjørndalen skjøt på seg fem strafferunder, mens Bø-brødrene og Svendsen bommet seks ganger.

Til sammenlikning skjøt Schempp og Os på seg bare tre runder. Elitegutta innrømmer at de har hatt et aldri så lite standplassproblem denne helga. Også på gårsdagens sprint ble det for mange bom.

- Vi skjøt for dårlig i dag, det må vi ta selvkritikk på, men fram til verdenscupstarten må vi bare jobbe på. Skyter vi på den måten her i Östersund havner vi langt ned på lista, så vi må skjerpe oss litt, sier Emil Hegle Svendsen.

- Er dere bekymret?

- Nei. De første løpene bruker vi til å gå oss inn både skytemessig og fysisk, men vi kan ikke bare dure på videre på denne måten. Vi må heve oss noen hakk og jobbe ut fra der vi er. Akkurat nå er det litt for dårlig, og vi må legge inn litt mer trening, sier Svendsen til Dagbladet.

- For dårlig Ole Einar Bjørndalen er heller ikke superfornøyd med skytingen i dag.

- Skytingen er for dårlig. Jeg skjøt tre runder på den ene liggendeserien, det er ikke bra. Det er for dårlig av laget samlet sett også, sier han.

Johannes Thingnes Bø setter sin lit til at den stabile skytetreningen de siste månedene kommer mer til uttrykk under verdenscupstarten i Östersund.

- Dårlig skyting har vært en trend denne helga, men vi får håpe det ikke fortsetter. Det har ikke vært sånn i sommer og i høst.  Nå må vi ta oss sammen, vi er mye bedre enn dette, sier han til Dagbladet.

- For min egen del, så sliter jeg litt i vinden, men det blir vind i Östersund også, så jeg må bare forberede meg på det som kommer. Nå skal jeg evaluere helga, legger han til.

Tror det snur Storebror Tarjei, som har vært best av de norske i begge rennene i helga, krysser fingra for at trenden snur.

- Det er mye fransk og tysk i toppen, og det er på skytingen de gjør det bra. Det er ikke bekymringsverdig for oss. Jeg kan snakke mest for meg selv, og jeg har skutt bra de siste par årene. Dårlig skyting er et litt kjent fenomen de første par helgene i løpet av vinteren, at det blir litt sånn «bob-bob». Men det kan snu på en dag, sier han.

27-åringen er ellers godt fornøyd etter en 2.- og en 3. plass i helga.

- Jeg følte virkelig at det gikk bra. Det er lenge siden jeg har kjent på den følelsen av at jeg kan ta igjen en person og så gå rett forbi - at jeg slipper å ligge i rygg for å spare krefter, men at jeg bare kan dunke forbi. Det er en herlig følelse, sier han til Dagbladet.

- Hvor lenge er det siden sist du har hatt den følelsen?

- Jeg har hatt den følelsen innimellom de siste årene, på noen stafetter blant annet. I dag tok jeg mange på sisterunden, og det er kult å kjenne at kroppen lystrer.

- Takler det ikke Landslagstrener Egil Gjelland tar den svake skytingen med knusende ro.

- Det er litt dårlige forhold her og de takler det ikke godt nok per nå, men det ikke bekymrende. Nå må vi gjøre den jobben vi skal. Det snur seg fort på halvannen uke. Det er ikke denne helga som avgjør vinteren, sier han.

• Verdenscupåpningen i skiskyting går i Östersund neste søndag.