Stjernene klare

De fleste vinteridrettsutøverne tenker bare på OL, mens verdens beste snowboardkjørere har et like stort mål om å kjøre høyest i quarterpipen i Oslo.

Etter avslutningssermonien i Torino-OL 26. februar setter verdensstjernene i snowboard-sirkuset utfor i Midtstuen i Oslo, hvor man allerede er i gang med forberedelsene til å Bygge verdens beste quarterpipe. Ti av de beste kjørerne i verden inviteres av Terje Håkonsen. Andy Finch, Travis Rice og Nicolas Muller har allerede takket ja.

– Gian Simmen, Risto Mattila og Danny Davis er blant de jeg skal slå en telefon til de neste dagene, forteller daglig leder i The Arctic Challenge (TAC), Henning Andersen til Dagbladet.

Best i verden

Når TAC flyttes til Oslo dropper man halfpipen og slopestyle-løypa til fordel for seks dager quarterpipekjøring på Midtstuen ved Holmenkollen.

– Det er fordi quarterpipen er det eneste vi er sikre på at vi gjør best i verden akkurat nå. Vi vil bevare vår posisjon som beste arrangement innen snowboard, og at vi er best på infrastruktur. Tidligere var vi soleklart best, nå er flere andre blitt veldig gode på halfpipe og slopestyle, sier Andersen.

Det var i Holmenkollen Heikki Sorsa satte sin verdensrekord i quarterpipe i 2001 da han fløy 9,3 meter over pipekanten. Men Sorsa selv vil neppe være med i jakten på rekorden i Midtstuen noen hundre meter lengre bort.

– Vi skal prøve å overtale han, men Sorsa har sagt at han har sluttet å kjøre qaurterpipe, forteller Andersen.
Foruten de inviterte kjørerne vil i år 60 andre som har registrert seg på internett få muligheten gjennom kvalifisering de første dagene av konkurransen.

80 påmeldte

KOMMER: Travis Rice er en av stjernene som kommer til Oslo i februar. Tor Richardsen/Scanpix
KOMMER: Travis Rice er en av stjernene som kommer til Oslo i februar. Tor Richardsen/Scanpix Vis mer

– Vi har omkring 80 påmeldte via internett, av dem Fredrik Austbø og Kim Christiansen, forteller Andersen.

Både Christensen og Austbø er norske OL-håp, som sannsynligvis kommer med i troppen til Torino etter gode prestasjoner den siste tida. 

The Arctic Challenge er i år flyttet til hovedstaden på grunn av dårlig tilrettelegging hos arrangøren Arctic Moment i Tromsø.

<B>STOR STJERNE:</B> Terje Håkonsen.
<B>KOMMER:</B> Andy Finch kommer også.