Stjernene kommer til Paris

Lleyton Hewitt og Jennifer Capriati er begge seedet som nummer én i French Open.

Seedingen ble offentliggjort i Paris nå i kveld, en uke før hovedturneringen starter.

Herretennis operer med to rankinglister. En som løper i 52 uker og en som nullstilles ved nyttår. Det er den første rankingen, også kalt Entry-listen, som ligger til grunn for at 22 år gamle Lleyton Hewitt fra Australia er toppseedet i

French Open

. På Champions Race-listen, som er navnet på den andre herrerankingen, ligger Hewitt på sjuende plass.

Gikk på trynet sist

French Open er årets andre Grand Slam-turnering. Den første var på hjemmebane for Lleyton Hewitt i januar. Også da var han toppseedet, men gikk på et svært overraskende og skuffende tap i første runde mot den useedede spanjolen Alberto Martin.

Etter nederlaget i Melbourne reiste Hewitt til USA. Her møtte han Agassi i en turnering i San Jose, og uka etter vant Hewitt også en ny turnering i Indian Wells i California. Siden har det blitt to semifinaler og en kvartfinale i år. Tilsammen har Hewitt spilt 28 kamper i år, 22 av dem har han vunnet.

Herrenes seeding

1. Lleyton Hewitt, Australia

2. Marat Safin, Russland

3. Tommy Haas, Tyskland

4. Andre Agassi, USA

5. Yevgeny Kafelnikov, Russland

6. Tim Henman, Storbrittania

7. Gustavo Kuerten, Brasil

8. Roger Federer, Sveits

9. Thomas Johansson, Sverige

10. Sebastien Grosjean, Frankrike

Amerikansk dominans

Jennifer Capriati skal både forsvare finaleseieren fra French Open i fjor og Grand Slam-seieren i Australian Open i januar. Hun vil få det tøft, for det øverste sjiktet i kvinnetennis er i år veldig sterkt og jevnt. Det er slutt på de tider da alle titlene gikk på rundgang mellom et fåtall spillere.

Søstrene Venus og Serena Williams følger hakk i hæl på Capriati på seedingen. Sistnevnte vant Italia Open i Roma sist helg, mens søstra måtte trekke seg fra turneringen på grunn av en vond ankel.

Belgierne Clijsters og Henin er seedet som nummer fire og fem, og skal demme opp for den amerikanske dominansen i toppen av listen. Sveitsiske Martina Hingis deltar ikke i Roland Garros, den eneste Grand Slam-tittelen hun mangler.

Hun er ute før det hele begynner på grunn av fotskaden hun har vært plaget med i lang tid. Hun la seg på operasjonsbenken mandag denne uka. Operasjonen av den venstre ankelen tok halvannen time, men hennes lege kunne i et radiointervju etter operasjonen ikke si om hun kan spille tennis på toppnivå videre.

- Jeg er selvsagt svært lei meg for at jeg ikke kan delta i Paris. Jeg håper bare operasjonen er velykket og jeg ser fram til å gjenoppta treningen om ikke alt for lenge, sa Hingis før hun ble operert.

Kvinnenes seeding

1. Jennifer Capriati, USA

2. Venus Williams, USA

3. Serena Williams, USA

4. Kim Clijsters, Belgia

5. Justine Henin, Belgia

6. Monica Seles, USA

7. Jelena Dokic, Jugoslavia

8. Sandrine Testud, Frankrike

9. Silvia Farina Elia, Italia

10. Amelie Mauresmo, Frankrike

Årets utgave av French Open spilles i Paris fra 27. mai til 9. juni.