Stjernene mister finalen

Leeds' Eirik Bakke er en av 17 spillere som mister finalen i Champions League dersom han pådrar seg gult kort i den andre semifinalen.

Finalen i Milano 23. mai kan dermed gå uten flere av de største stjernene. Norges toppdommer Rune Pedersen mener det utvidede kampprogrammet må ta skylda. - Selv om det har blitt flere kamper i Champions League, er det fortsatt slik at du må sone etter to kamper.

Med mange tøffe oppgjør, der mye står på spill, er det ikke overraskende at karantenene henger med så langt i turneringen, sier Pedersen til Dagbladet.

Romslighet

Han tror imidlertid at dommerne i semifinalene vil holde kortene litt tettere til brystlomma enn hva normalt er.

- Hvis dommeren har kontroll på kampen tror jeg de vil unngå å gi kort for kortets skyld. De vil være litt mer romslige. - Men dersom grensene brytes, er det ingen bønn. Spillerne er selv ansvarlige for å holde seg innenfor de reglene som finnes. Vi kan ikke ta lett på ulovligheter bare fordi det er snakk om en finale. Men er det ikke veldig negativt for fotballen om de beste spillerne må stå over sesongens største kamp?

- Alle som er glad i fotball, vil ha med de beste spillerne i finalen. Jeg tviler imidlertid på om UEFA ønsker et regelverk som vil tillate mer fysisk spill, sier Pedersen. Dette er disiplinærsituasjonen foran mestercupens semifinaler:

Valencia:

Suspendert: Ruben Baraja, Amedeo Carboni. Mister neste kamp ved gult kort: Joachim Björklund, Roberto Ayala, David Albelda, Kily Gonzales, Maurico Pellegrino, Gaizka Mendieta.

Leeds:

Ingen suspendert.

Mister neste kamp ved gult kort: Eirik Bakke, Alan Smith, Dominic Matteo, David Batty, Olivier Dacourt.

Bayern München:

Suspendert: Stefan Effenberg. Mister neste kamp ved gult kort: Mehmet Scholl, Thorsten Fink, Thomas Linke, Oliver Kahn.

Real Madrid:

Ingen suspendert. Mister neste kamp ved gult kort: Michel Salgado, Fernando Hierro, Pedro Munitis.