Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjernene møtes til gullduell i nytt mesterskap

Sykkelproffene får ekstra tittel å kjempe om.

NYSTARTET KLASSE: Vincenzo Nibali (foran) og Alberto Contdor (bak til høyre) er blant de bekreftede deltakerne når det seinere i år skal sykles EM-fellesstart for proffer for første gang. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
NYSTARTET KLASSE: Vincenzo Nibali (foran) og Alberto Contdor (bak til høyre) er blant de bekreftede deltakerne når det seinere i år skal sykles EM-fellesstart for proffer for første gang. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer

(procycling.no): Det europeiske sykkelforbundet (UEC) åpner for at også proffene får delta i sykkel-EM fra denne sesongen.

Dette betyr at en nyoppstartet eliteklasse for mennenes seniorer avslutter øvelsene i årets mesterskap.

UEC gikk ut med nyheten i arrangørbyen Nice lørdag, før den nest siste etappen av Paris-Nice.

Inntil i år har europemesterskapene på sykkel vært konkurranser som er forbeholdt ryttere under 23 år, tillegg til å ha juniorerklasser for dem som er enda yngre. Det kommer blir det en forandring på den kommende høsten når EM arrangeres i Sør-Frankrike og Monaco.

Store profiler stiller Ifølge Cyclingnews er Philippe Gilbert, Alberto Contador, Vincenzo Nibali og Fabio Aru alle ventet å delta i mesterskapet som foregår i perioden 14.-18. september. Det er drøyt tre uker før VM i Qatar seinere på høsten.

Til forskjell fra den flate VM-løypa som favoriserer spurterne, blir kampen om europamestertittelen avgjort med fire passeringer over velkjente Col d'Èze utenfor Nice.

Mennenes fellesstart blir 217 kilometer lang og sykles søndag 18. september.

- Jeg er veldig glad for å komme tilbake i sykkel-EM. Forrige gang jeg deltok var i ungdomsklassen i Estland i 2004. Jeg syklet tempoen og ble nummer åtte. Det var enn veldig flott erfaring å ha på seg Italias asurblå landslagsdrakt. Jeg kommer til å bli stolt over å kunne gjøre det igjen om noen måneder i en utfordrende løype, sier Vincenzo Nibali i en pressemelding.

ASO-støtte UEC får hjelp av Tour de France-arrangør ASO til å kvalitetssikre løypene som skal brukes i EM.

Tempoøvelsene kommer også til å foregå i harde løyper, blant annet i den kuperte Var-regionen.

- Jeg har noen spesielt gode minner fra veiene dette mesterskapet skal foregå på. Jeg vant for først gang i Nice i 2007, og vi syklet over Col d'Èze, mimrer Alberto Contador.

Seniorkvinnene får også delta i EM, i tempo- og fellesstartøvelser som sykles sammen med U23-klassen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.