Stjernene plyndres

Styrtrike fotballstjerner i England mistenker nå at en organisert bande står bak flere innbrudd i hjemmene deres. Tyver tømmer husene under bortekampene.

Søndag morgen brøt en mann med machete seg inn i huset til Chelsa-spiller Juan Sebastian Veron i London. Chelsea-laget var i Leicester på bortekamp, men ryggskadde Veron var hjemme og ble truet inn på badet sammen med kona, datteren og to gjester i huset før ransmannen flyktet med smykker og juveler for 60000 pund (745000 kroner).

Ifølge den engelske avisa The Times har det siste innbruddet fått flere av fotballstjernene til å ane en sammenheng de misliker sterkt.

De føler seg rett og slett utsatt for organsiert kriminalitet.

Arsenals Kanu og Thierry Henry har begge hatt brutalt besøk av innbruddstyver. I Kanus hus ble broren hans truet med skytevåpen mens Kanu spilte turnering i Amsterdam. Henry kom hjem fra en kamp og fant vaktmesteren bundet.

Landslagssjef Sven Göran Eriksson, Evertons Duncan Ferguson, Newcastles Craig Bellamy og Wayne Quinn, Chelseas Emmanuel Petit og Milwalls Dennis Wise er også kommet hjem og funnet husene plyndret. Det samme skjedde for øvrig hos Eirik Bakke for tre år siden da fire maskerte menn fikk med seg høyttalerne hans før de rømte da politiet dukket opp.

Til nå har ikke politiet funnet noen sammenheng mellom innbruddene, men ifølge The Times er politiet på utkikk etter velorganiserte kriminelle som har fotballstjernene som mål.

En klubbdirektør sier til The Times at klubben hans mener spillerne tjener nok til å betale for sin egen sikkerhet.

- De tjener veldig mye penger, og ansetter agenter og rådgivere til å ta seg av både adminstrasjon, finanser og skattespørsmål. Vi går ut fra at disse også gir dem råd om sikkerhet.

RANET: Arsenals superspiss Thierry Henry har hatt brutalt besøk av innbrudstyver i sin leilighet i London. Det har også Arsenals Kanu, Sven Göran Eriksson, Evertons Duncan Ferguson, Leeds Eirik Bakke, Newcastles Craig Bellamy og Chelseas Emmanuel Petit.