Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjernene rystet og i sorg

Hyller Kobe Bryant, som omkom i en i helikopterulykke søndag.

KONKURRENTER: Michael Jordan (t.v.) og Kobe Bryant var arge konkurrenter på banen, men hadde også et svært nært forhold.Her er de under en kamp mellom Washington Wizards og Los Angeles Lakers i 2002. Foto: REUTERS/Adrees Latif/File Photo
KONKURRENTER: Michael Jordan (t.v.) og Kobe Bryant var arge konkurrenter på banen, men hadde også et svært nært forhold.Her er de under en kamp mellom Washington Wizards og Los Angeles Lakers i 2002. Foto: REUTERS/Adrees Latif/File Photo Vis mer

NEW YORK / OSLO (Dagbladet): Reaksjonene har strømmet inn etter at den tidligere NBA-spilleren Kobe Bryant, datteren Gianna (13) og sju andre døde i en helikopterstyrt søndag morgen.

En rekke av idrettens største navn er rystet og i sorg etter ulykken:

- Jeg er sjokkert over de tragiske nyhetene om Kobes og Giannas bortgang. Ord kan ikke beskrive den smerten jeg føler. Jeg elsket Kobe. Han var som en lillebror for meg, skriver Michael Jordan i en uttalelse.

Da Bryant begynte å spilte for Los Angeles Lakers i 1996, var Jordan den store stjernen hos Chicago Bulls. De to ble arge konkurrenter om NBA-titlene. Begge regnes blant de beste spillerne gjennom tidene.

RØRENDE: Flere artister hyllet Kobe Bryant under årets Grammy Awards, som i tradisjonen tro foregikk i Staples Center, hvor Bryant spilte basketball for LA Lakers i tyve år. Vis mer

Jordan forteller om forholdet mellom de to.

- Vi pleide å snakke ofte, og jeg vil savne de samtalene veldig. Han var en voldsom konkurrent, en av de beste i spillet og en kreativ kraft. Kobe var også en fantastisk far som elsket familien sin dypt. Og han var svært stolt av datterens lidenskap for basketball. Yvette er med meg når vi sender våre dypeste kondolanser til Vanessa, Lakers-organisasjonen og basketballfans over hele verden, skriver Jordan i uttalelsen.

DØDSULYKKEN: Politiet i Los Angeles informerer om at ni mennesker var ombord i helikopteret som styrtet 26. januar. Video: AP. Vis mer

Også en annen NBA-legende, Earvin «Magic» Johnson hyller Bryant med åtte twittermeldinger.

- Hodet mitt snurrer mens jeg forsøker å skrive denne meldingen. Jeg kan ikke fatte det og jeg har grått hele morgenen over de knusende nyhetene om at Kobe og hans unge datter, Gigi, har gått bort, skriver «Magic» Johnson på Twitter før han fortsetter:

- Min venn, en legende, ektemann, far, sønn, bror, Oscar-vinner og den beste Laker-spilleren noensinne er borte. Det er vanskelig å akseptere. Kobe var en leder i spillet vårt, en mentor for både mannlige og kvinnelige spillere.

«Magic» Johnson la også ved flere bilder av de to sammen.

Woods i sjokk

Tiger Woods spilte turneringen Farmers Insurance Open da ulykken skjedde, og golfstjernen var i sjokk da han fikk beskjeden etter søndagens runde:

- Det var caddien min som fortalte meg det. Jeg forsto ikke hvorfor folk ropte «gjør det for Mamba» (Bryants kallenavn) underveis i runden. Det er et sjokk for alle. Jeg er trist, dette er en tragisk dag. Det har ikke gått ordentlig opp for meg ennå, sier Woods til Business Insider.

Woods forteller at han trente sammen med Bryant under karrieren, og da spesielt på det mentale:

- Vi hadde en forbindelse der. Begge to forsto hvor mye det kreves av forberedelsene. Du må tenke på detaljene. Det var noe han gjorde kanskje bedre enn noen andre i NBA-historien.

Venn med stjernene

Kobe Bryants dedikasjon og tanker har inspirert en rekke av idrettens største stjerner. Søndag kveld rykket eliten i fotballverden ut og hyllet ham:

- Det er trist å høre om de hjerteskjærende nyhetene om Kobe og hans datter Gianna. Kobe var en legende og en inspirasjon for mange, skriver Cristiano Ronaldo på Twitter.

PSG-stjerna Neymar kom med hyllest til NBA-stjernen da han scoret mot Lille søndag. Han viste fram tallet 24 - som også var Bryants draktnummer i LA Lakers.

- En trist dag for idretten, supporterne og Kobes familie og venner. Du var en legende, skriver Neymar på Twitter.

HYLLET BRYANT: Neymar søndag kveld. Foto: NTB Scanpix
HYLLET BRYANT: Neymar søndag kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også Lionel Messi har delt et bilde av Bryant på Instagram. Under skriver Barcelona:

- Jeg har ikke ord. Du var et geni, og det var en glede å få være med deg. Mine tanker går i kveld til familie og venner.

I sorg

En rekke andre stjerner var også ute og minnet Bryant søndag ettermiddag.

- Jeg kan fortsatt ikke tro det, skriver Usain Bolt sammen med et bilde av de to sammen. Han har delt et bilde på Twitter av de to.

Den tidligere boksestjerna Mike Tyson følger opp:

- Hele verden sørger. Vi har mistet en legende.

Tom Brady, Dennis Rodman, Dwayne Wade og turnstjerna Simone Biles har også hyllet ham.