INGEN MÅLFEST: Wayne Rooney og de andre Manchester United-spillerne sleit med å score mot Vålerenga på Ullevaal i ettermiddag.Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
INGEN MÅLFEST: Wayne Rooney og de andre Manchester United-spillerne sleit med å score mot Vålerenga på Ullevaal i ettermiddag.Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Stjernene skuffet i United-fest på Ullevaal

Bare halvsjanser for Premier League-toerne.

VÅLERENGA - MANCHESTER UNITED 0-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerengas hjemmebane var for anledningen farget i rødt til det som var mer en Manchester United-fest enn en hjemmekamp for Vålerenga.

United-trener for dagen, Mike Phelan, ga et fullsatt Ullevaal akkurat det de hadde betalt for også. Hele stjernegalleriet var på plass fra start, i tillegg spilte Nemanja Vidic sin første kamp for United på mer enn åtte måneder.

Men med spillere som Scholes, Rooney, Nani, Valencia, Welbeck og Young fra start var det få som ville tippet på på en målfattig kamp.

Det ble det.

Umotivert Og det kunne virke som om Vålerenga-spillerne, flere av dem United-supportere, var litt satt ut av stjernene på motsatt banehalvdel. Det gikk i hvert fall nesten tjue minutter før Vålerenga evnet å skape noe som kunne minne om en sjanse.

Men før Bojan Zajics langskudd strøk stanga til Anders Lindegaard var det heller ikke all verdens som skjedde foran målet til Gudmund Taksdal Kongshavn. Både Nani og Valencia viste fikse detaljer på kanten, men foran mål var det noe slapt og umotivert over United-stjernene.

STO IMOT: Vålerenga og André Muri demmet godt opp i midten, og gjorde det vanskelig for Manchester United-spissene å nå fram på de tallrike innleggene.Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
STO IMOT: Vålerenga og André Muri demmet godt opp i midten, og gjorde det vanskelig for Manchester United-spissene å nå fram på de tallrike innleggene.Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

Som da Danny Welbeck veggspilte seg nydelig alene med Kongshavn for bare å løpe fra ballen og snuble. Samme Welbeck klinte ballen rett på Kongshavn fra fem meter minuttet etter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Suleiman-sjanse Skuddet var startsignalet på en voldsom United-offensiv de siste fem minuttene før pause, og Vålerenga var heldige som gikk til pause med 0-0.

Trodde alle.

Sekunder før dommer Tom Harald Hagen sendte lagene til pause fikk Vålerenga og Ahmed Suleiman sjansen med stor S. Høyreback Simon Larsen kom seg fri på kanten, fant Suleiman foran mål, men nigerianeren headet ballen like utenfor fra ti meter. 

Festen uteble De røde på tribunen kunne nok ønsket seg sir Alex' hårføner i pausen, for tempoet ble ikke merkbart bedre da lagene kom på banen igjen.

Rooney headet et godt innlegg over mål, og ellers skjedde det ingenting som varmet publikum før nykommeren Shinji Kagawa kom inn for Welbeck etter seksti minutter.

Fra da av og ut var det bare ett lag på banen. Manchester United spilte og spilte, skapte halvsjanse etter halvsjanse, men klarte ikke sette ballen i mål.

Nesten-mål Akkurat som i førsteomgang var det Vålerenga som kom nærmest.

Chuma Anene var høyest på bakre stolpe etter en corner, headet forbi Lindegaard i United-målet, men Rooney feide ballen unna på streken.

IKKE FININNSTILT: En smårusten Wayne Rooney spilte sin første kamp siden EM, og viste at han har et stykke igjen før han er i skikkelig kampform.Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
IKKE FININNSTILT: En smårusten Wayne Rooney spilte sin første kamp siden EM, og viste at han har et stykke igjen før han er i skikkelig kampform.Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

Drøye to uker før seriestart er det fortsatt mye å rette på for Manchester United. Chicarito var nære ved å avgjøre kampen mot slutten, men Vålerenga holdt ut.

Onsdag venter Barcelona i Gøteborg. Det blir en helt annen motstand enn mot en middelhavsfarer fra norsk Tippeliga.