Stjernene velger familien

Det er normalt at idrettsstjerner legger opp. Men i år er frafallet ekstra stort. Behovet for et «normalt» familieliv går igjen hos de fleste.

Mia Hundvin (23): Både Mia og hennes danske kone Camilla Andersen har bestemt seg for å ta en pause fra videre landslagsspill. Paret har gitt uttrykk for at de ønsker å prioritere et rolig familieliv i København framfor å fortsette på sine respektive landslag. På sin hjemmeside på Internett skriver Camilla Andersen at verken hun eller Mia ønsker å gjenoppleve det enorme medietrykket de var utsatt for under OL i Sydney.

Trine Haltvik (35): Superveteranen ønsker å ha med seg EM-sluttspillet i Romania før hun gir seg på håndballandslaget - 16 år etter at hun debuterte. Det ble et tårevått farvel med tvillingene da hun reiste til Sydney-OL. - Jeg savner ungene veldig når jeg er ute og reiser, og får alltid dårlig samvittighet når jeg er lenge borte. Det skal bli godt å bli kvitt den følelsen, sier Trine Haltvik til Dagbladet.

Vebjørn Rodal (27): - Det er veldig vanskelig å bestemme seg for om jeg skal satse på to nye år som friidrettsløper, eller om jeg skal komme i gang med en sivil arbeidskarriere. Pappaen til Eivind (5) og tvillingene Maren og Vilde (2) føler at det er slitsomt å være mye borte fra barna og kona Liv - men vet at han har full oppbakking hjemmefra til videre satsing.

Erik Mykland (29): Oppga tre hovedårsaker for sin avgjørelse da han trakk seg fra videre landslagsspill i forrige uke: en familiær, en sportslig og en medierelatert. Myggen ga uttrykk for at ingen av de tre punktene veide tyngst - men at det var helheten som var avgjørende.

Geir Moen (31): Er fortsatt i tenkeboksen og vil bestemme seg for om han fortsetter i løpet av utgangen av oktober. - Jeg føler at kombinasjonen toppidrett/familie fungerer bra - fordi jeg har hatt med samboer Cecilie Unnerud og datteren vår Kajsa (13 måneder) på treningsleirer. Det er viktig når man har opptil 200 reisedøgn i året. Friidretten har jo blitt en livsstil, og da er det et tungt valg uansett om man skal slutte eller fortsette.

Ørjan Berg (32): Sa nei til videre landslagsspill tidligere i år - og trakk spesielt fram at det var av familiehensyn. - Det blir for mye med RBK og landslaget. Da tenker jeg både på meg som fotballspiller og på familien, sier Ørjan til Dagbladet. Med alle reisene og det tøffe kampprogrammet i RBK ble det rett og slett for mye med landslag også for hjemmekjære Ørjan. Det er kona Nina og ungene Marius (6) og Patrick (2) glade for.

Anita Moen (33) Ga seg i vår, og angrer ikke. - Endelig har jeg hatt god tid til datteren min, Karoline. Vi har hatt en flott sommer sammen og gjort ting sammen som vi ikke har hatt anledning til tidligere.

Marianne Pettersen (25): Fotballandslagets målfarlige spiss blir proff i engelske Fulham fra januar og føler at det er naturlig å gi seg på landslaget nå etter OL. - Jeg vil bruke fritida mi til å få ferdig en utdannelse og prioritere venner. Dessuten føler jeg at jeg har vært med lenge og opplevd mye, sier Marianne Pettersen til Dagbladet.

Steinar Hoen (29): Bislett Games var det siste stevnet Steinar Hoen deltok i som høydehopper. Nå skal han satse på en karriere som aksjemekler og på papparollen. - Det blir et nytt liv. Og jeg gleder meg, sier Hoen - som var igjennom fem intervjurunder før han fikk sin sivile jobb.

Fred Børre Lundberg (30): - Jeg har tenkt mye, men har ikke fått tilbake lysten til å hoppe, sier Lundberg. Han ble tatt ut på kombinertlandslaget 2000- 2001 mens han var i tenkeboksen. Nå skal kombinertkongen jobbe for sportsleverandøren Tenson. - Dessuten får jeg mer tid til å spille golf. Et av målene er å forbedre handikappet på 5,4 sier Lundberg til Dagbladet.

Knut Holmann (32): - Ja, nå legger jeg opp. Jeg føler at jeg har vært med såpass lenge og oppnådd så mye at nå skal jeg bruke tida til andre ting, sier den dobbelte OL-gull-vinneren fra Sydney. Nå skal Holmann prioritere å få ferdig studiene og få seg en jobb. - Det er også på tide å prioritere familie, men jeg har ikke tenkt å gifte meg ennå, sier Holmann.

Hanne Haugland (33): - Man kjenner det inne i seg den dagen det er på tide å legge opp. Jeg har jo vært med så himla lenge også, sier Hanne Haugland. Foreløpig har hun ferie, men planlegger å komme inn i arbeidslivet etter hvert. - Det blir spennende å leve et annet liv, men jeg kommer jo til å savne friidretten, sier Hanne Haugland.

Erik Hoftun (31): Familiefar, RBK-kriger og landslagsspiller Hoftun er usikker på om han skal kutte ut videre satsing på landslaget. - Nå er det en lang periode til neste landskamp, men dersom det ligger an til at jeg blir reserve framover, vil jeg se hva jeg skal gjøre med landslaget, sier Erik Hoftun. Det er spesielt reisebelastningen som er vanskelig å kombinere med familielivet.

Jan-Derek Sørensen (28): Sa nei til landslaget av samme grunner som Ørjan Berg. Fra årsskiftet blir Lyn-vingen lagkamerat med Myggen i 1860 München i den tyske bundesligaen - og Sørensen ønsker å prioritere å spille seg inn der framfor å reise på landslagssamlinger. - Min egen kropp, familien og Rosenborg er det som teller for meg, har han tidligere sagt til Dagbladet.