Stjernenes farvel

Susann Goksør Bjerkrheim (30) og Trine Hattestad (34) er bare to av mange eliteutøvere som nå gir seg, eller trapper ned. Behovet for et mer normalt familieliv er tungtveiende. Men stjernene er også bekymret for om unge vil følge i deres fotspor.

- Man må satse beinhardt. Det er jo nesten ingen unge som driver friidrett så seriøst lenger, sier Trine Hattestad.

- Jeg tror det er lettere i en lagidrett, men man må jo være villig til å bruke mesteparten av tida til trening. Mitt inntrykk er at unge i dag trener mindre enn da jeg startet opp, sier Susann.

Håndballveteranen gir seg etter 13 år og 300 kamper på landslaget. Kneet tåler ikke den store belastningen videre satsing på landslaget medfører. Samtidig har Susann opplevd det meste og vil prioritere mer tid med familie og venner.

- Det er vel også på tide å begynne å tenke på barn, sier Susann.

- Jeg føler at jeg har levd et tilnærmet normalt liv hele tida. Jeg har jo hatt familien min rundt meg, både på trening og under konkurranser, sier Trine.

- Jobben har vel vært min «familie» utenom idretten. Jeg tror den har hjulpet meg til å ha kontakt med andre enn de som bare driver med håndball og idrett, sier Susann.

- For meg blir det noe nytt og spennende å begynne i en vanlig jobb. Jeg har jo vært min egen sjef og styrt klokka som jeg selv vil. Jeg gidder i hvert fall ikke begynne å studere.

- Det som skal bli deilig, er å kunne reise på ferie uten å måtte være fokusert på trening fra morgen til kveld, sier Trine Hattestad.

- For første gang på lenge skal jeg se EM på TV. Det blir rart, sier Susann.