Stjernenes favoritt

Av alle norske idrettsprestasjoner i 2003 er det Petter Solbergs (29) VM-gull i rally som er høydepunktet for norske idrettsstjerner.

- Jeg har fått så mange priser i år at det går helt i surr for meg. At andre norske idrettsfolk setter pris på VM-gullet mitt er veldig morsomt, sier en entusiastisk Petter Solberg til Dagbladet.

Mer heder?

Allerede i morgen drysser det sikkert mer heder over Spydebergmannen, når han er på plass under idrettsgallaen på Hamar.

- Tida etter VM-gullet har vært helt utrolig. Jeg har fått en fantastisk support uansett hvor jeg har vært i Norge i tida etterpå.

Rallyesset følger godt med på prestasjonene til andre nordmenn som hevder seg internasjonalt, og gleder seg i øyeblikket stort over Sigurd Pettersens prestasjoner i hoppuka.

- Ser opp til andre

- Jeg er en type som respekterer alle for det de gjør, og som ser opp til andre nordmenn som har prestert bra. Mitt inntrykk er at norske idrettsfolk er veldig flinke til å støtte opp om hverandre. Vi unner hverandre suksess, og det er veldig bra, sier Petter Solberg.

Nå gleder han seg til en ny sesongstart. Og håper det nye året starter like bra som han avsluttet det forrige.

SMILET VI ALDRI GLEMMER: Dette er bildet norske idrettsstjerner husker best fra 2003. Petter Solbergs elleville jubel etter rallysuksessen i Wales. Bildet er fra 8. november, da Solberg vant nest siste fartsprøve. Dagen etter sikret han gullet.