Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjernenes pengefest

David Beckham er den best betalte fotballspilleren i verden. Men mot Tiger Woods blir han bare en smågutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går offentliggjorde magasinet France Football sin oversikt over hvilke fotballspillere som har råd til mest smør på brødet. Ikke overraskende spiller de tre best betalte i Real Madrid.

David Beckham troner overlegent på toppen med en inntekt på 203 millioner kroner. Lagkameratene Ronaldo og Zinedine Zidane følger på de to neste plassene, med henholdsvis 160 og 105 millioner.

De tre har samme grunnlønn (52 millioner i året), men det er forskjellene i sponsorinntekter som gjør at Beckham soper inn mest.

I forhold til Real-trioen blir norske spillere bare smågutter. Etter det Dagbladet erfarer, tjener John Carew mest av dem med drøyt 30 millioner kroner i året. Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo og John Arne Riise er de tre neste på den norske lista.

Lampard best

I England er det noe overraskende Frank Lampard som er best betalt. Chelseas midtbanegeneral, som er favoritt til å bli kåret til Premier Leagues beste spiller denne sesongen, tjener 76 millioner hver sesong. Av dette er 62 millioner lønn fra Chelsea, noe som gjør Lampard til verdens best lønnede fotballspiller.

Lampards sjef, José Mourinho, er verdens best betalte trener. Og sjøl om managerne er et stykke bak de beste spillerne, lever Mourinho godt med sine drøyt 60 årlige millioner. Manchester United-sjef sir Alex Ferguson er nummer to med sine 49 millioner, mens Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson er nummer tre.

Sjøl om fotballguttene tjener godt, er det fortsatt et godt stykke opp til de aller best betalte idrettsutøverne.

Tiger topper

Tiger Woods er ikke bare gift med vakre Elin Nordegren, han tjener også 537 millioner. Dermed er verdens beste golfspiller også verdens best betalte idrettsutøver.

Tyske Michael Schumacher var lenge best betalt i verden, men nå må Formel 1-kongen se seg slått av Tiger. Ifølge Reuters fant 515 millioner kroner veien inn på Schumachers konto i fjor.

PÅ FOTBALLTOPPEN: David Beckham har en årsinntekt på mer enn 200 millioner kroner. Kona Victoria er også en velholdt kvinne.
PÅ VERDENSTOPPEN: Tiger Woods er ikke bare gift med svenske Elin Nordegren, han tjener også 537 millioner. Dermed er verdens beste golfspiller også verdens best betalte idrettsutøver. Foto: Curtis Compton/AP/Scanpix
RIK PÅ BALL: John Carew, Besiktas.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!