<strong>DRAMA:</strong> Marion Rousse var tidligere gift med Tony Gallopin, men etter 12 år tok forholdet slutt og hun ble sammen med en av Gallopins konkurrenter, landsmannen Julian Alaphilippe. Foto: AFP PHOTO / Belga / DAVID STOCKMAN / Belgium OUT
DRAMA: Marion Rousse var tidligere gift med Tony Gallopin, men etter 12 år tok forholdet slutt og hun ble sammen med en av Gallopins konkurrenter, landsmannen Julian Alaphilippe. Foto: AFP PHOTO / Belga / DAVID STOCKMAN / Belgium OUT Vis mer

Stjernenes trekantdrama

Julian Alaphilippe og Deceuninck-Quick-Step får slakt etter blemmen på gårsdagens etappe i Tour de France. Men det er ikke bare på sykkelsetet den franske stjernen er omstridt.

Publisert
Sist oppdatert

«En pinlig brøler». Det kaller Michael Rasmussen, eksdoper og nåværende sykkelekspert i danske Ekstrabladet, hendelsen som førte til at Julian Alaphilippe fikk tidsstraff og mistet den gule ledertrøya på gårsdagens Tour de France-etappe.

Årsaken? Franskmannen fikk en vannflaske av en av lagets massører med under 20 kilometer igjen til mål på etappen fra Gap.

Det er ulovlig, og den franske stjernen ble straffet med 20 sekunders tidsstraff. Dermed havnet den gule trøya hos Adam Yates.

- Det var ikke sånn jeg så for meg at jeg skulle ta trøya. Jeg vet ikke engang hva som skjedde, bare at Julian har fått en tidsstraff, sa Mitchelton-rytter Yates i et intervju vist på TV 2 i går.

Taktiske årsaker?

Tidligere Tour de France-vinner og nåværende ekspert i Eurosport, Sir Bradley Wiggins, spekulerte i går om at blemmen på ingen måte var en tabbe, men et taktisk valg av det belgiske storlaget.

- Jeg er fordomsfri nok til å vite at det kan være en taktisk grunn å miste trøya på en måte. Fordi de ikke vil kjøre i morgen, jakte grønt og det er en fjelletappe og så videre, sa Wiggins på Eurosports Tour de France- magasin The Breakaway.

Har den britiske stjernen rett vil Alaphillipe og Deceuninck-Quick Steps manøver være svært omstridt i sykkelmiljøet.

Men akkurat det er ikke noe nytt for den franske stjernen.

Trekantdrama

I februar offentliggjorde sykkelhelten at han hadde funnet lykken med den franske sykkelreporteren Marion Rousse. Problemet?

Rousse hadde nettopp avsluttet ekteskapet og 12 år gamle forholdet med en annen fransk sykkelstjerne: Tony Gallopin.

- Det er seriøst, sa Alaphilippe til fransk presse om forholdet etter offentliggjøringen.

Åpnet opp

Tidligere har Rousse uttalt at hun ikke ønsker at livet hennes skal kretse rundt forholdene til de to sykkelessene, men underveis i årets Tour de France har den kjente TV-reporteren åpnet litt opp om hvorfor hun falt for Alaphilippe.

- Han er ikke en stereotyp som så mange andre som bare sier det som forventes av dem. Han gir alt på sykkelen og har en styrke, et raseri og en lidenskap som få andre har. Det gjør at vi elsker ham, forteller hun i det franske programmet C à vous.

View this post on Instagram

Acte 21 🖌🔚

A post shared by Marion Rousse (@rousse_marion) on

Alaphilippe har lenge vært en av sykkelsirkusets mest populære ryttere. I fjor imponerte han voldsomt i Tour de France da han ikledde seg den gule ledertrøya på 14 av totalt 21 etapper.

Søndag tok han igjen over ledelsen i sammendraget og mange så for seg at franskmannen kunne beholde den helt til den 15. etappen. Men nå er reisen i gult allerede over for denne gang, i hvert fall foreløpig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer