Stjernen: - Målet er å sette verdensrekord denne sesongen

Denne sesongen vil Andreas Stjernen (28) gjøre det han akkurat ikke klarte forrige sesong: hoppe lengst i verden.

KLAR FOR SESONGÅPNING: Andreas Stjernen er godt forberedt før verdenscupen i hopp begynner denne helgen. Sesongåpningen finner sted i finske Ruka. Her flyr Stjernen i favorittbakken i Vikersund tidligere i år. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
KLAR FOR SESONGÅPNING: Andreas Stjernen er godt forberedt før verdenscupen i hopp begynner denne helgen. Sesongåpningen finner sted i finske Ruka. Her flyr Stjernen i favorittbakken i Vikersund tidligere i år. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Målet er å ta verdensrekord denne sesongen. Jeg var så nære på forrige sesong, så jeg ser ingen grunn til å ikke sikte høyere nå, sier Stjernen til Dagbladet.

I det elleville søndagsrennet 14. februar i Vikersund, hoppet Stjernen hele 249 meter. I tillegg var det hopp på 247,5 og 248 meter samme dag.

Stjernens hopp var kun 2,5 meter bak Anders Fannemels verdensrekord fra samme bakke i 2015.

- Det var litt irriterende å være så nære verdensrekorden. Jeg vil gjerne ta den. Men det er mye som spiller inn i tillegg til form; for eksempel vær og vind. Med bakvind er det vanskeligere å stå når det er så flatt. Lav fart og oppdrift er alfa og omega, fortsetter mannen som har valgt følgende beskrivelse av seg selv på egen Twitter-profil: «Innehaver av trøndelags lengste stående... skihopp».

Best i skiflyvning

Stjernen har enda til gode å vinne et verdenscuprenn, og har en målsetning om å klare det denne sesongen. Det er i skiflyvning han har prestert sterkest de siste årene, men første verdenscuprenn i skyflyvning er ikke før februar.

- Jeg har en teknikk som passer best i skiflyvning. Enkelt sagt, så hopper jeg med lav overkropp, og tar ikke med meg overkroppen så mye i satsen, forteller Stjernen, og legger til følgende:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer