Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjernen: - Målet er å sette verdensrekord denne sesongen

Denne sesongen vil Andreas Stjernen (28) gjøre det han akkurat ikke klarte forrige sesong: hoppe lengst i verden.

KLAR FOR SESONGÅPNING: Andreas Stjernen er godt forberedt før verdenscupen i hopp begynner denne helgen. Sesongåpningen finner sted i finske Ruka. Her flyr Stjernen i favorittbakken i Vikersund tidligere i år. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
KLAR FOR SESONGÅPNING: Andreas Stjernen er godt forberedt før verdenscupen i hopp begynner denne helgen. Sesongåpningen finner sted i finske Ruka. Her flyr Stjernen i favorittbakken i Vikersund tidligere i år. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Målet er å ta verdensrekord denne sesongen. Jeg var så nære på forrige sesong, så jeg ser ingen grunn til å ikke sikte høyere nå, sier Stjernen til Dagbladet.

I det elleville søndagsrennet 14. februar i Vikersund, hoppet Stjernen hele 249 meter. I tillegg var det hopp på 247,5 og 248 meter samme dag.

Stjernens hopp var kun 2,5 meter bak Anders Fannemels verdensrekord fra samme bakke i 2015.

- Det var litt irriterende å være så nære verdensrekorden. Jeg vil gjerne ta den. Men det er mye som spiller inn i tillegg til form; for eksempel vær og vind. Med bakvind er det vanskeligere å stå når det er så flatt. Lav fart og oppdrift er alfa og omega, fortsetter mannen som har valgt følgende beskrivelse av seg selv på egen Twitter-profil: «Innehaver av trøndelags lengste stående... skihopp».

Best i skiflyvning

Stjernen har enda til gode å vinne et verdenscuprenn, og har en målsetning om å klare det denne sesongen. Det er i skiflyvning han har prestert sterkest de siste årene, men første verdenscuprenn i skyflyvning er ikke før februar.

SER FREMOVER: To av Andreas Stjernens mål denne sesongen er å sette verdensrekord og å vinne et verdenscuprenn. Foto: NTB Scanpix
SER FREMOVER: To av Andreas Stjernens mål denne sesongen er å sette verdensrekord og å vinne et verdenscuprenn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har en teknikk som passer best i skiflyvning. Enkelt sagt, så hopper jeg med lav overkropp, og tar ikke med meg overkroppen så mye i satsen, forteller Stjernen, og legger til følgende:

- Jeg har vært på pallen i mindre bakker før, for eksempel i Lillehammer i fjor. Så jeg vet at jeg er god nok i mindre bakker og.

Sesongåpning denne helgen

Denne helgen får han mulighet til å vise at han kan prestere i bakker der man ikke kan fly. I morgen drar hopplandslaget til Ruka i Finland, der K-punkt er 120 meter. Bakkerekorden er på 147 meter.

Torsdag er det kvalifisering, før det er individuelle renn fredag og lørdag.

- Jeg er spent. Vet ikke hvordan hoppingen min er per dags dato i forhold til resten av verden, men jeg forventer å heve meg i toppen til helga, sier Stjernen.

2015/2016-sesongen var Stjernens sterkeste noensinne i verdenscupsammenheng. 28-åringen endte på 12. plass sammenlagt etter pallplasser både på Lillehammer og i Vikersund.

- Det var mye bra og mye nesten forrige sesong. To pallplasser er positivt, men jeg havnet litt for ofte et sted mellom nummer 8 og 15 på resultatlista, sier Stjernen.

Innom flere klubber

Stjernen representerer Sprova IL, og har vært innom en haug med andre klubber.

- Jeg begynte i Skogn IL, og brukte en del timer i Torsbustaden som ung. Men hvis jeg skulle gitt bort pengepremier til en klubb, så ville jeg nok gitt de til Trønderhopp eller Team Nord-Trøndelag, sier Stjernen.

I tillegg til Stjernen er Johann André Forfang (Tromsø SK), Joachim Hauer (Bækkelagets SK), Daniel-André Tande (Kongsberg IL), Joacim Bjøreng (Røykenhopp), Halvor Egner Granerud (Asker Skiklubb) og Anders Fannemel (Hornidal IL) tatt ut til sesongåpningen.

Kvinnene har verdenscupåning neste helg på Lillehammer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!