Stjerner melder forfall, norske spillere stiller

Ola By Rise prøver å forklare.

UTE OG UTE: Bayern-spillerne  Mario Gomez og Franck Ribery har meldt avbud til henholdsvis Tyskland og Frankrikes kamper i morgen. Foto: EPA/MARIJAN MURAT
UTE OG UTE: Bayern-spillerne Mario Gomez og Franck Ribery har meldt avbud til henholdsvis Tyskland og Frankrikes kamper i morgen. Foto: EPA/MARIJAN MURATVis mer

• Fotballstudio i morgen: Polen - Norge og en rekke privatkamper

FARO/OSLO (Dagbladet): Midtukelandskamper er et fy-ord hos trenere i europeiske toppklubber.

Er det i tillegg bare trenings-landskamper blir det gjerne bannet på klubbkontorene, eller formulert slik United-sjef Alex Ferguson gjør det:

HYGGELIG PÅ TUR: Egil Drillo Olsen og Ola By Rise koste seg på treninga på Estadio Algarve i går kveld. By Rise tror nettopp trivselen på landslaget er grunnen til at Norge har sluppet en lang rekke forfallsmeldinger foran morgendagens treningskamp mot Polen i Portugal. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
HYGGELIG PÅ TUR: Egil Drillo Olsen og Ola By Rise koste seg på treninga på Estadio Algarve i går kveld. By Rise tror nettopp trivselen på landslaget er grunnen til at Norge har sluppet en lang rekke forfallsmeldinger foran morgendagens treningskamp mot Polen i Portugal. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

- Dessverre har vi landskamper denne midtuka. Det er galskap, men vi får bare komme oss gjennom.

25 forfall i England Darren Fletcher og Chris Smalling er to av Fergusons spillere som denne uka har varslet sitt landslag om at de ikke kan spille. Men ikke bli overrasket om begge løper ut på Old Trafford mot byrival City lørdag ettermiddag.

På samme måte kan Nigel de Jong stå på City-lagoppstillingen i samme kamp, selv han meldte forfall til Nederlands kamp.

Storklubbene kjemper nå om både Champions League-plasser og edelt seriemetall. Derfor kan det hende noen spillere kjenner litt ekstra godt etter om de har vondt noe sted før privatkamper.

KLAR TIL LØRDAG? Darren Fletcher spiller ikke for Skottland i midtuka, etter at han fullførte 90 minutter mot Wolves lørdag. Foto: Phil Noble
KLAR TIL LØRDAG? Darren Fletcher spiller ikke for Skottland i midtuka, etter at han fullførte 90 minutter mot Wolves lørdag. Foto: Phil Noble Vis mer

England har totalt 25 mann ute med skader, fra U18- til A-landslaget. Det norske A-landslaget har ingen - null - forfall til Polen-kampen i Portugal i morgen kveld.

Drillo-assistent Ola By Rise tror det er flere grunner til at samtlige 20 norske spillerne dukket opp i Portugal i går.

- Dette er den siste testen før kampen mot Danmark. Heldigvis har vi et skadefritt mannskap. Folk har fryktelig lyst til å spille på landslaget, sier By Rise til Dagbladet.

Har ikke stjerner På samme tid er det opplagt at ingen norske klubbspillere har en posisjon på sitt klubblag som for eksempel Steven Gerrard (Liverpool), Cesc Fabregas (Arsenal) eller Franck Ribery (Bayern München) - som alle ble uaktuelle med skadetrøbbel sist helg.

- Norge er et lag som ikke har stjerner - eller i alle fall ikke stjerner som opptrer som de er bedre enn de andre, sier Drillo-assistenten.

Akkurat det siste tror den tidligere RBK-treneren er en styrke når EM-plassene skal deles ut seinere i år.

- Skal vi gå til et sluttspill, er det det kollektive som avgjør. Jeg tror spillerne synes det er gøy å spille på landslaget. De har det hyggelig, og det er ingen motsetning mellom å ha det hyggelig og å gjøre det bra, sier Bye Rise.

FORFALL: Steven Gerrard sliter med lysken, mens Cesc Fabregas har magetrøbbel. Foto: AP/Tom Hevezi
FORFALL: Steven Gerrard sliter med lysken, mens Cesc Fabregas har magetrøbbel. Foto: AP/Tom Hevezi Vis mer

I dag stenger Drillo landslagstreninga for tilskuere etter bare 20 minutter, for å drille laget siste gang foran møtet med polakkene i morgen kl. 20.45.

Dagbladet er tilstede på Norges pressekonferanse i Faro kl. 16 norsk tid.